23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Reflektorfri sensorløsning optimeret til transparente emner i fødevareindustrien øger driftsikkerhed

SICKs nye TranspaTect sensor, er specielt udviklet til at løse udfordringer, ved detektion af transparente emner i fødevareindustrien, og leverer derfor en mere stabil aftastning, på irregulære gennemsigtige plast og glas emballage.

I fødevareindustrien hvor tilsmudsning og rengøringsrutiner udfordrer sensorens levetid og funktionsdygtighed, har sender/modtager installationer tidligere været fortrukket. Deres kraftige signal kunne optisk modstå det omgivende miljø, men samtidig var det en dyr løsning, med omkostninger til to sensorhuse og dobbelt kabeltræk. Derfor har vi i takt med, at sensorproducenterne har udviklet bedre sensorer, huse og tætningsmetoder, set et skifte så reflektorløsningerne nu er de mest fortrukne. De bedste fotocellers levetid er nu så gode, at reflektoren er det svageste led, og SICK er med TranspaTect kommet op med en løsning. Reflektoren erstattes med aftastning, på en glasblæst rustfri stål overflade. Det giver lang levetid, og da mange maskiner allerede er lavet af glasblæst rustfri stål, kan man bare taste på maskinens egen overflade.
Driftsikkerhed kræver udover
elimineringen af reflektoren, frem for alt en stabil aftastning. Udfordringen er at transparente emner, ikke reflekterer sensorens lys stabilt, og derfor vil konventionelle sensorer, give flimrende
signaler på udgangen.

3 Teknikker i et hus giver en TranspaTect sensor
Ved at benytte 3 teknikker kan sensoren levere et stabilt signal, selv ved transparente plastbakker. Første teknik er forgrundsafblænding, her registreres afstand til baggrund, og alt som er tættere på opfattes som et emne.
Anden teknik er måling af intensitet. En glasblæst rustfri overflade, reflekterer en lysmængde som er relativ stabil, og reflekteres der mere eller mindre opfattes dette som et emne.
Tredje teknik er den optiske geometri af det reflekterede lys. Når sensorens lys reflekteres fra baggrunden, er
reflektionen ikke influeret og derved stadig rund. Når et transparent emne placeres mellem sensor og baggrund, vil lyset ved gennemgang af plastik, ændre geometri og f.eks. opfattes som oval eller helt diffus. Som nævnt vil samspillet mellem de tre teknikker, give en stabil detektering af selv meget transparente emner.

Peg, tryk og kør
TranspaTect sensoren placeres vinkelret overfor en glasblæst rustfristål overflade, i en afstand på mellem 200 til 700 mm. Ved at trykke på teach-in knappen, justerer sensoren til den konkrete applikation, og herefter sikrer den indbyggede autoadaptfunktionen pålidelig drift, selv ved tilsmudsning og påvirkninger i forbindelse med rengøring. Der er således ikke længere behov for tørretid, og anlæg kan umiddelbart startes til ny produktion efter rengøring.
For at sikre at systemet fungerer stabilt, skal montage og glasblæst rustfristål baggrunden være i orden. SICK kan levere baggrundspladen, som tilbehør til de applikationer, som ikke allerede har en brugbar rustfristålbaggrund. Den monteres ligesom en refleks, men har ikke refleksens problem med levetid.

Ny TranspaTect App
Med SICKs nye app, som kan downloades fra Apple Store eller Google Play, kan man tjekke sin applikation før idriftsættelse. Den smarte afstandsberegner viser, ved at mærkerer afstanden til baggrundspladen, maksimal tasteafstand for transparenter, og samtidig for ikke transparente emner. Med en afstand til baggrunden, på for eksempel 700 mm, må der maksimalt være 400 mm til transparent emne, eller 550 mm til massivt emne. Appen indeholder naturligvis også datablade, manualler samt en oversigt over relevant tilbehør.

Mere information
Kontakt SICK på tlf. 4582 6400
eller besøg os på FoodTech 2014, stand k8130 28.-30. oktober.

SICK A/S
Lejervej 17, st. tv.
3500 Værløse
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK78418311
P nummer: 1002550225

Kontaktperson

EK
Esben Ketler
Marketingchef
+45 4594 2437 ketler@sick.dk

Send til en kollega

0.033