23948sdkhjf
Del siden
Annonce

ACTEC A/S Gem solcellestrømmen

Med en Hybrid inverter kan nye solcelleejere nu gemme solstrømmen, indtil man har brug for den.

Efter ændring af den populære ”nettomåler-ordning” og deraf følgende forslag til nyt regulativ omkring afregning af solcellestrøm skal man sørge for selv at bruge så meget som muligt af den producerede strøm fra sit solcelleanlæg.
I en almindelig privatbolig er det måske relevant, at man selv kan forbruge ca. 20% af den producerede mængde solstrøm, og de resterende ca. 80% afleveres så til elnettet og afregnes i henhold til forslag om nyt regulativ til 130 øre/kWh faldende til 60 øre/kWh og herefter til ren markedspris.
Derefter må man så til natten tilbagekøbe fra elnettet til normalprisen ca. 230 øre/kWh.

Med IMEONs nye Hybrid Inverter har man sit eget ”SmartGrid”, og det er nu muligt at gemme ikke forbrugt solstrøm i en batteribank og så derved undgå at skulle købe dyr strøm fra elnettet.
Inverteren prioriterer solstrømmen først til eget forbrug i huset, hvorefter eventuel overskydende solstrøm går til opladning af batteribanken, og først herefter afleveres eventuel overskud til elnettet.
Ved elforbrug uden eller kun lidt produktion af solstrøm ved f.eks. overskyet vejr eller om natten tages først strøm fra batteribanken, før man til sidst aftager fra elnettet.

Nedbrud på elnettet kan forekomme, og i en sådan situation har man så eventuel solstrøm fra panelerne og batteribanken, så man forhåbentlig kan holde sig selv kørende indtil nedbruddet er overstået.
Ved hjælp af IMEON Hydrid inverteren med batteribank kan det lade sig gøre at komme op på at udnytte godt 50% til eget forbrug af den producerende solstrøm i forhold til en almindelig inverter, som er tilsluttet elnettet.

IMEON hybrid inverteren regulerer i hvilken rækkefølge strømmen tages og optimerer energiforbruget fra solpanelerne og minimerer forbrug fra elnettet til det mindst mulige.
Inverteren kan administrere op til 6kW og vil så tage 2kW fra solpanelerne, 1kW fra batteribanken og op til 3kW fra elnettet:

Brugeren kan til enhver tid overvåge solinstallationens parametre på inverterens LCD skærm eller fjernaflæse via email eller SMS f.eks.:
Solcelleproduktion
Strømforbrug
Batteriopladning og afladning
Strøm til og fra elnettet
Evt. fejlalarm

IMEON inverteren er selvfølgelig i overensstemmelse med EC og internationale krav for funktion og sikkerhed samt godkendt af ENERGINET DANMARK.
Installationen foregår let og sikkert med ”Plug & Play” stik uden direkte elektrisk kontakt.
Hybrid inverteren leveres med 5 års garanti, som dog kan udvides til 10 år efter ønske.
Batteribanken kan være som blybatterier, NiMH eller Li-ion batterier.
Med hybrid inverteren kan solcelleinstallationen være tilbagebetalt indenfor 6-8 år.

Bestilling og spørgsmål
ACTEC A/S tlf. 87 11 99 99
www.actecsolar.dk

ACTEC A/S
Alsvej 5
8940 Randers SV
Randers Kommune
Danmark
CVR nummer: DK66255212
P nummer: 1002228219

Kontaktperson

Heidi Lindstrøm
Marketingchef
+45 87119936 hl@actec.dk

Send til en kollega

0.063