23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Samarbejde mellem landbrugs- og banksektor fører til vækst

Confidential benchmarking på krypteret data vinder indpas i et samarbejde mellem landbrugs- og banksektoren. Teknologien giver resultatet af en beregning uden at afsløre de nødvendige private data, der ligger til grund for beregningen.

GTS-instituttet Alexandra Instituttet samarbejder med banker og landmænd om, hvordan de med fordel kan bruge teknologien.

Mange landbrugskunder vil gerne optage lån i banken, og banken er interesseret i at låne penge ud. I den situation har banken brug for nogle private oplysninger om landbrugskunden, herunder kundens økonomiske situation. Ifølge Forsknings- og innovationsspecialist fra Alexandra Instituttets Security Lab, Peter Sebastian Nordholt, opstår her ofte et velkendt problem:

Problemet er, at hvis banken er lille og ikke har ret mange landbrugskunder, kan den have svært ved at vurdere, hvordan det går en landmand økonomisk i forhold til andre landmænd. Banken kan derfor have svært ved at vurdere, hvor godt et lån, og hvilket lån, den kan tilbyde landmanden, forklarer han.

Læs hele artiklen

GTS-foreningen
Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84807915
P nummer: 1002704477

Send til en kollega

0.296