23948sdkhjf

Kendt erhvervsmand investerer i dansk fladskærmsproducent

OJ Electronics ejer Leif Christiansen køber 20 pct. af den hastigt voksende nicheproducent ViewNet A/S i Sønderborg.
- Havde de spurgt om jeg ville investere i en dansk virksomhed, der fremstiller fjernsyn, havde jeg sagt klart nej. Når jeg nu alligevel investerer i en virksomhed som ViewNet, er det fordi de fladskærme de producerer, indgår i en række unikke og fremadrettede konceptløsninger. Det vil jeg bakke op om og være en del af.

Ordene kommer fra direktør Leif Christiansen, der er manden bag elektronikvirksomheden OJ Electronics A/S i Sønderborg. Med årlige vækstrater på 20 procent har OJ placeret sig som verdens førende producent af elektroniske styringer inden for gulvvarme og ventilation. Selskabet beskæftiger 190 medarbejdere.

Via familiens holdingselskab, Chrispa ApS, har Leif Christiansen købt 20 procent af aktiekapitalen i ViewNet A/S, og samtidig tilført virksomheden den kapital, der skal sikre fortsat vækst.

ViewNet er netop flyttet ind i nye lokaler på Fynsgade i Sønderborg, og har derved firedoblet sine produktionsfaciliteter.

ViewNet er etableret i 2001 af elektronikingeniør Lars Dalvig og i 2003 omdannet til aktieselskab. Virksomheden beskæftiger ti medarbejdere i Sønderborg og på selskabets kontor i Sydkoreas hovedstad Seoul.

ViewNet er en nichevirksomhed, hvis fladskærmsprodukter sælges som OEM-produkter, indgår i skræddersyede kommunikationsløsninger eller afsættes i high-end forretninger inden for lyd og billede.

Hemmeligheden bag firmaets succes – omsætningen var i fjor på 13 mio. kr. - er en kombination af godt design og avancerede løsninger.

Med baggrund i kundeønskerne udvikler selskabets hardware- og softwareudviklere selv elektronikken og printkortene i skærmene samt hele brugerfladen til unikke og skræddersyede løsninger. Selve printmontagen foregår hos underleverandørerne. Slutsamlingen og kalibreringen af produkterne sker i Sønderborg.

- Vores industrielle skærme kan tåle både ekstrem varme og kulde og vi kan styre skærmbilledet så det opleves ensartet, hvad enten det er midt på natten eller i kraftig sol, siger adm. direktør Lars Dalvig, der hører til blandt landets førende fladskærmsspecialister. Han har arbejdet med teknologien siden midten af 90’erne, og ejer 80 pct. af selskabets aktiekapital.

- ViewNet har sin styrke i udvikling af lige netop de løsninger kunderne ønsker. Det være sig i hotelbranchen, i detailhandelen eller i det maritime miljø. Det at du kan skræddersy produkterne er vores styrke. Vi skal ikke ud på det brede konsummarked. Det er vi ikke gearet til, og bliver det heller ikke. Vi er en nichevirksomhed, fastslår Lars Dalvig

ViewNets bestyrelse består af formanden, forretningsudviklingsdirektør Hans A. Petersen, DEIF A/S, økonomidirektør Carsten Borchert, Linak A/S, direktør Leif Christiansen, Chrispa og adm. direktør Lars Dalvig.

Kilde: OJ Electronics A/S / ViewNet A/S

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093