23948sdkhjf

Kinesisk fagforening anklager dansk elektronikfabrik

Den danskejede elektronikfabrik Ole Wolff Electronics anklages for at fyre fagligt aktive medarbejdere på virksomhedens fabrik i Yantai.
Ifølge 3F er en lokal kinesisk fagforening ude med en række anklager mod den danskejede elektronikfabrik Ole Wolff Electronics. Anklagerne lyder blandt andet på fyring af fagligt aktive medarbejdere, manglende arbejdskontrakter samt manglende respekt for domstolene.

Sagen bunder i, at seks medarbejdere, der var aktive i dannelsen af en fagforening, som senere er blevet anerkendt af Kinas officielle fagbevægelse, ifølge 3F blev fyret fra fabrikken. Ole Wolff Electronics er siden hen blevet dømt ved to retsinstanser til at genansætte de seks. Virksomhedens danske ejer Ole Wolff afviser dog anklagerne.

- Jeg kender ikke hele sandheden om, hvad der foregår derovre, så jeg kan ikke sige så meget om sagen. Der er en ledelse, der tager sig af den slags på fabrikken og bærer ansvaret. Men jeg er 100 procent overbevist om, at de ansatte har rigtig gode løn- og arbejdsforhold. Mere vil jeg ikke sige om det, siger Ole Wolff til 3F.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094