23948sdkhjf

Væksten bremset hos Terma

Kunderne tøver med nye ordrer, og allerede indgåede ordrer udskydes. Derfor havde Terma kun en beskeden vækst i seneste regnskabsår.
I alt havde Lystrup-virksomheden en omsætning på 1,058 mia. kr. i 2008/2009, og det var ensbetydende med en beskeden fremgang på 1,8 %. Driftsoverskuddet faldt til gengæld med 36 % til 74 mio. kr. Faldet skyldes dels store investeringer i koncernens fabrik i Grenå og dels en ekstraordinær afskrivning på 10 mio. kr. på et projekt med strukturdele til jetmotorer. Det skriver Børsen.

- Med en ordreindgang på 1,2 mia. kr. og en rekordstor ordrebeholdning på 1,9 mia. kr. har vi trods alt et solidt grundlag for at udvikle virksomheden i de kommende år. Jeg skal dog ikke lægge skjul på, at jeg i min tid i dansk erhvervsliv aldrig har oplevet en mere usikker situation end nu. Så 2009/2010 kan blive dårligere end året før. Men det kan omvendt også blive væsentligt bedre, fortæller Termas administrerende direktør Jens Maaløe til Børsen.

Han forklarer, at tilbagegangen begyndte i oktober 2008, hvor flere kunder begyndte at tøve med indgåelse af nye ordrer – og det drejede sig om både lande og store systemhuse, der har udsat ordrer på grund af manglende finansiering. Specielt Termas produktion af radarer er blevet ramt af forsinkelser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.178