23948sdkhjf

Ambu tager markedsandele

Den danske medicoproducent lader sig ikke påvirke af finanskrisen og fortsætter med tocifrede vækstrater.
Med en vækst i omsætningen på 11 %, eller 9 % målt i lokal valuta, i de første ni måneder af regnskabsåret fortsætter Ambu sin fornuftige udvikling. Omsætningen år til dato blev 647,3 mio. kr. mod 582,8 mio. kr. sidste år. Resultatet af primær drift (EBIT) blev 62,2 mio. kr. inklusiv engangsomkostninger og særlige omkostninger på 13,2 mio. kr. mod 69,1 mio. kr. sidste år.

Ambu har opnået en væsentligt højere vækst end den generelle markedsvækst på estimeret 3-5 %. I USA, som i højere grad end andre lande er påvirket af krisen, har Ambu opnået en solid vækst på ca. 12 % i lokal valuta. Sundhedssektoren er påvirket af den globale krise, men Ambu mærker p.t. således kun i begrænset omfang effekten af opbremsningen i økonomien. Forventningerne til omsætning og resultat i 2008/2009 er fortsat en omsætning i niveauet 850 mio. kr. og en EBIT på ca. 100 mio. kr.

- I den nuværende konjunktursituation er vi meget tilfredse med, at Ambu fortsætter den positive udvikling og vinder markedsandele. Vi kan se, at de mange initiativer inden for produktudvikling, salg og effektivisering begynder at give resultater. Blandt andet er salgsselskaberne blevet styrket yderligere ved sammenlægning af salgsområder til større regioner. Ambu har styrket udviklingsindsatsen og som eksempel herpå i juni introduceret det nye, spændende produkt, engangsvideoskopet Ambu aScope. Nu arbejder vi med produktionsmodning af produktet på vores produktionsfacilitet i Malaysia, og vi forventer at påbegynde salget i første kvartal 2009/2010. Endelig arbejder vi målrettet med vores nye strategiplan, som skal supportere de fremtidige vækst- og indtjeningsmål frem til 2013. Strategien vil blive lanceret senere i år, siger Lars Marcher, administrerende direktør i Ambu.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Læs mere om: Ambu
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078