23948sdkhjf

Widex tager markedsandele

Modsat flere konkurrenter havde Widex en pæn stigning i omsætningen i seneste regnskabsår. Væksten har dog kostet på bundlinjen.
Høreapparatsproducenten Widex voksede pænt i regnskabsåret 2008/2009. Her blev det til en nettoomsætning på 2,3 mia. kr., og dermed var man næsten 300 mio. kr. bedre end året før. Væksten gik dog ud over overskuddet, og resultatet af den primære drift endte med et plus på 430,3 mio. kr. mod 471,4 mio. kr. i 2007/2008.

- Koncernen har indfriet sine forventninger fra sidste regnskabsaflæggelse, med en positiv udvikling som helhed. Omsætningsmålet er nået, mens indtjeningen ikke helt har levet op til forventningerne, konstaterer Widex i sit årsregnslab.

Den samlede vækst har været på 14,1 %, fordelt på 6,9 % organisk vækst og 7,2 % tilkøb. Dermed ligger Widex et pænt stykke over den generelle markedsvækst, som i perioden har ligget på 1-3 %.

Tilbagegangen i resultatet af den primære drift skyldes dels en ugunstig udvikling i afregningsvalutaer, dels at man har haft øgede omkostninger i forbindelse med markedsudvikling og dels, at markedspriserne har været under pres.

- Konkurrencesituationen vurderes at være uændret. Industrien har fortsat et overskud af ressourcer i forhold til markedets vækst, hvilket foranlediger hård konkurrence på produkter og markedsføring, skriver Widex.

I 2009/2010 forventer Widex en fortsat positiv udvikling. En række nye produkter skal modvirke den indvirkning, finanskrisen har på høreapparatsindustrien.

Kilde: Widex årsregnskab

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078