23948sdkhjf

Mita-Teknik tredobler overskuddet

Rødkærbro-virksomheden stormer fortsat derudaf. 2008/2009 bød på endnu et rekordregnskab, og også i de kommende år forventes tocifrede vækstrater.
Der er stadig rift om Mita-Tekniks elektroniske styringer, og i 2008/2009 betød det et bruttoresultat på 273 mio. kr., hvilket svarer til næsten en tredobling fra 120 mio. kr. året før. På bundlinjen kunne fremgangen også mærkes, og resultatet før skat steg fra 56 mio. kr. i 2007/2008 til 169 mio. kr. i 2008/2009. Det skriver Børsen.

- Vi har konstant gang i udviklingsprojekter, nye markeder osv. Og så sker der jo noget, når der ”går hul”. Vi har udvidet vores sortiment af produkter og er kommet ind i andre sektorer. En stor del af væksten er sket i Asien, især Kina, og med de udsigter, der generelt er på klimaområdet, er vi fortrøstningsfulde. Vores vækst er nu kommet ned på et andet niveau, hvor vi kører rigtig godt og kan have styr på alting. Så det ser rigtig fornuftigt ud her i det nye regnskabsår, men konkurrencen er blevet hårdere de senere år. Der er kommet flere konkurrenter på markedet, udtaler Connie Andersen fra Mita-Teknik.

Også i de kommende år forventer Mita-Teknik solid vækst. Medio 2010 ventes der atter at komme gang i markedsvæksten, og derfor kalkulerer Mita-Teknik med årlige vækstrater på 25 % i de kommende år. Væksten skal blandt andet komme fra nye produkter.

Yderligere et bevis på væksten fik Mita-Teknik i sidste uge, da man blev kåret til Entrepreneur Of The Year 2009 i Region Midtjylland i konkurrencen, der er arrangeret af Ernst & Young. Det skete under et velbesøgt arrangement i Musikhuset i Århus, hvor virksomheden blev hyldet for at have skabt vækst og succes i modgangstider under den økonomiske krise. Juryen begrundede kåringen af Mita-Teknik med følgende ord:

- Vi taler om en virksomhed, der i sin succes evner at se risikoen i selv samme succes og evner at navigere uden om dens risici. Og vi taler om en virksomhed, der har formået at arbejde sig ud af tidligere års udfordringer gennem stærke værdier, holdninger, innovation og målrettet indsats. Endelig og ikke at forglemme… så taler vi om en virksomhed, der har leveret en solid økonomisk udvikling og en bundlinie, der aftvinger respekt.

De øvrige nominerede var:
2C Change A/S fra Horsens (SAP ydelser og løsninger)
DanDomain A/S fra Randers (it-service virksomhed med fokus på internettet)
Niebuhr Gears A/S fra Ikast (førende producent af tandhjul i Danmark til blandt andet vindmølleindustrien)
ProShop Europe A/S fra Århus (tekniske løsninger til messer og salg og udlejning af AV-udstyr)
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078