23948sdkhjf

Danmark udskyder køb af nye kampfly

Nye analyser viser, at de nuværende F16-fly kan bruges længere end forventet.
Som en del af beslutningsgrundlaget vedrørende anskaffelse af nye kampfly har forsvaret blandt andet gennemført analyser af muligheden for at kunne flyve længere i de nuværende F16 fly.

Forsvaret er nu så langt med disse analyser, at de foreløbige resultater foreligger. De foreløbige resultater viser, at der kan flyves to-fire år længere med F16 flyene end oprindeligt planlagt.

Kampfly-beslutning udskydes to år
På den baggrund har Regeringen valgt at udsætte anskaffelsen af nye kampfly til forsvaret. Beslutningen om typevalget af nyt kampfly skal fortsat tages i forsvarsforligsperioden 2010-2014. Beslutningen har ingen indflydelse på Danmarks deltagelse som partner i Joint Strike Fighter programmet, der fortsætter uændret.

- Det indebærer samtidig, at vi heller ikke nu skal bestemme os for, hvilken type kampfly vi skal købe. Det er almindelig sund fornuft også at vente et par år med den beslutning, siger forsvarsminister Gitte Lillelund Bech.

- På den måde vil vi samtidig have et bedre og mere sikkert beslutningsgrundlag, når vi skal bestemme, hvilket fly der skal afløse vores F16. Jeg har bedt forsvaret om at arbejde videre med analyserne. Når resultatet foreligger, vil vi tage endelig stilling til, hvor længe F16-flyene skal anvendes, fortsætter ministeren.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062