23948sdkhjf

Iværksætter kan have opdaget milliardforretning

"Hvis produktet indfrier forventningerne, så bliver det her en milliard-forretning," sagde fremtidsforsker Preben Mejer om vinderen af CareWare Iværksætterprisen 2013.
CareWare Iværksætterprisen 2013 gik til Christian Thalund, der fik prisen for sin opfindelse SimTesco INTpad. Det er et plaster, der blandt andet kan måle smerte på få sekunder.

Om vinderopfindelsen sagde fremtidsforsker og iværksætter-ikon Preben Mejer, der overrakte prisen:
-Hvis produktet indfrier forventningerne, så bliver det her en milliard-forretning.

Preben Mejer sidder med i det mentorteam, som er en del af præmien, og som indgår i et sparringsforløb med Christian Thalund de næste 12 måneder med sigte på at udvikle SimTesco INTpad til at nå dets fulde potentiale.

Ud over Preben Mejer tæller mentorteamet forretningsanalytiker ved Østjysk Innovation, Otto Bjerg Hausgaard, samt projektleder ved MedTech Innovation Center, Gitte Kjeldsen.

Opmærksomheden omkring prisen, der blev overrakt fredag eftermiddag, har med det samme medført interesse fra erhvervslivet.
- Jeg er allerede blevet kontaktet med et tilbud fra en udenlandsk virksomhed, så det er jeg nu i gang med at se nærmere på, fortæller Christian Thalund.

Ud over CareWare Iværksætterprisen blev også CareWare Innovationsprisen uddelt. Denne pris gik til produktet RoboTrainer Light; en træningsrobot, der er i stand til at simulere vægtløshed og forskellige grader af modstand til personer med nedsat funktionsevne eller til rekreativ og forebyggende træning.

Dommerpanelet valgte derudover at uddele en særpris til ideen Be My Eyes; en app til blinde og svagtseende. Be My Eyes skal drives som en socialøkonomisk virksomhed baseret på frivilliges indsats. Meddommer Arne Vesterdal, direktør for Incuba Science Park, var så be-gejstret for ideen, at han har tilbudt sin assistance for at hjælpe projektet godt videre.

Preben Mejer deltager ofte i innovations- og iværksætterkonkurrencer, og selv om han ikke var i tvivl om, at Christian Thalund med SimTesco INTpad var den rette vinder af CareWare Iværksætterprisen, var han imponeret over de øvrige opfindelser på CareWares innovationsområde.

- Niveauet i år er overraskende højt - det er sjældent, at man ser så mange gode ideer samlet et sted, sagde han efter at have overrakt prisen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078