23948sdkhjf

Vanskeligt 2012 for BB Electronics

Elektronikvirksomhedens 2012 har været præget af tilbagegang, og derfor har BB Electronics implementeret en ny strategi.
BB Electronics A/S i Horsens, som producerer elektronikprodukter til industri-, tele- og medico-segmentet på fabrikkerne i Horsens og Suzhou, Kina, og som i dag beskæftiger godt 600 medarbejdere, oplever igen et positivt forhold mellem fakturering og ordreindgang.

Efter en række organisatoriske tilpasninger er der fuld fokus på implementering og effektuering af en ny strategi, som har til hensigt at styrke BB Electronics’ konkurrenceevne.

- Strategien indebærer, at vi udvikler samarbejdet og styrker relationerne til de eksisterende kunder, for at styrke vores konkurrenceevne og samtidig øge lønsomheden. Vi er i færd med at skabe en stærkere identitet og et produktprogram, der understøtter vor kernekompetence indenfor højteknologisk elektronik-produktion i høj kvalitet, udtaler adm. direktør Carsten Christensen.

BB Electronics bibeholder såvel salg som produktion i hovedkvarteret i Horsens, men har flyttet flere aktiviteter til datterselskabet i Kina. En vigtig del af implementeringen af den nye strategi er etablering af en fælles standardiseret platform for en række arbejdsprocesser, så arbejdet effektivt kan udføres hvor kompetencerne er og samtidig øge fleksibiliteten i samarbejde med kunderne.

BB Electronics realiserede i 2012 en omsætning på 583 mio. kr. og et driftsresultat før afskrivninger (EBITDA) på 13 mio. kr. Selskabets resultat før skat udgjorde -30 mio. kr. og er påvirket af ekstraordinære tab i forbindelse med frasalg af to produktionsbygninger, som ikke længere anvendes af selskabet. I løbet af året er det lykkedes at nedbringe den rentebærende gæld med 19 mio. kr., hvorefter soliditetsgraden udgør 33%.

Den primære årsag til omsætnings-tilbagegangen er tabet af visse produkter til en større kunde, som af strategiske grunde, grundet deres størrelse, har valgt en worldwide EMS udbyder til den fortsatte produktion.

- Resultatet er selvsagt utilfredsstillende – også når der bortses fra de væsentlige ekstraordinære poster, udtaler Bestyrelsesformand, Ole Steen Andersen, der dog er tilfreds med at udviklingen i indeværende regnskabsår for første kvartal har været positiv, og at BB Electronics således er foran budgettet for 2013.

- I vort budget for 2013 forventer vi fremgang i det ordinære resultat og samlet set for 2013 så indikerer den nuværende ordretilgang, at BB Electronics opnår en højere omsætning og indtjening end budgetteret for hele året.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079