23948sdkhjf

12 mio. til intelligent lager- og logistiksystem

En IKT-klynge, et intelligent logistiknetværk og en nordjysk satsning på innovation og sundhedsteknologi baner vej for udvikling af et intelligent lager- og logistiksystem, som kan blive rygraden i fremtidens sygehuse.
Et nordjysk projekt, der skal udvikle et intelligent lager- og logistiksystem til fremtidens sygehuse, har modtaget 12,8 mio. kr. fra den nationale Markedsmodningsfond. Projektet hedder Intelligent Hospitalslogistik (IHL), og det banebrydende koncept udvikler og afprøver et fuldautomatisk og integreret lager- og logistiksystem til fremtidens store sygehuse. Et system, der er til gavn for både patienter og ansatte.

Projektet er resultat af et samarbejde mellem Region Nordjylland og den private virksomhed Intelligent Systems. Virksomheden er en del af den nordjyske IKT-klynge Brains Business, hvis udvikling i flere år har været højt prioriteret i den regionale erhvervsudvikling.

Både i Regionsrådet og i Vækstforum Nordjylland er man derfor glade for, at de nordjyske styrkepositioner og investeringer munder ud i projekter, som er til gavn for både erhvervslivet samt patienter på sygehusene ikke blot i Nordjylland men også i resten af landet:

- De kommende år investerer vi i Danmark 41 mia. kr. i nye sygehuse, som vil sikre bedre og hurtigere behandling af flere patienter end nogensinde. Det er kun muligt med en effektiv logistik, og det er et felt, som vi er stærke på i Nordjylland. Ikke mindst når vi går sammen på tværs af private virksomheder og den offentlige sundhedssektor, siger regionsrådsformand Ulla Astman, som også er formand for Vækstforum.

En ny national strategi
Blandt de nordjyske partnere i det nye projekt er Sygehus Himmerland og Sygehus Thy-Mors samt softwarevirksomheden Intelligent Systems fra Hadsund, lager- og logistikvirksomheden Qubiqa fra Arden og Logi Systems fra Aalborg, hvor de to første er en del af den stærke nordjyske IKT-klynge Brains Business. Og faktisk udspringer idéen til projektet af et samarbejdsforløb blandt virksomhederne i klyngen. Det forklarer Niki Nicolas Grigoriou, CEO og software architect fra Intelligent Systems:

- Ideen bag IHL-konceptet udspringer fra et initiativ fra Brains Business. Intelligent Systems, Qubiqa og en række andre virksomheder fra Brains Business og Intelligent Logistiknetværket deltog i et forløb, hvor formålet var at afklare veje og faldgrupper, når der skal leveres velfærdsteknologi til sundhedssektoren. På baggrund af dette forløb startede Intelligent Systems og Qubiqa et samarbejde om at udvikle et intelligent logistikkoncept – altså starten på IHL, som vi nu skal udvikle og afprøve. Brains Business har været en drivende faktor i at virkeliggøre projektet og få det så langt, som det er nu, fortæller Niki Nicolas Grigoriou.

Innovation i 1.000 virksomheder
Samarbejdet i Brains Business understreger klyngers potentiale til at bidrage med vækst og nye arbejdspladser. Og i Nordjylland satser man på at videreudvikle de regionale klynger, som udover IKT også omfatter sundhedsteknologi, fødevarer og det maritime erhverv. Det arbejde har netop fået et ekstra løft, idet regeringen sammen med Danske Regioner, de seks regionale vækstfora og landets kommuner har vedtaget en strategi for, hvordan Danmark bedst udnytter potentialet i klynger.

Det konkrete mål er at skabe nye innovationer og vækst i mindst 1.000 virksomheder om året ved at sætte ind på tre særlige fokusområder hhv. udvikling af internationale klynger og professionelle klyngeorganisationer samt etablering af et nationalt forum for klynge- og netværksindsatsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078