23948sdkhjf

Universal Robots løb med automatiseringspris

Esben H. Østergaard fik ved åbningen af HI 2013 overrakt Dira Automatiseringprisen for sit arbejde hos Universal Robots.
Det var økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, der havde fået æren af at overrække prisen ved den officielle åbning af HI 2013. Hun fremhævede i den forbindelse, at tal fra automationsbranchen viser, at investeringerne nu igen har overhalet niveauet fra før krisen.

- Det er glædeligt. Det er med til at øge produktiviteten, med til at gøre at vi kan konkurrere med virksomheder andre steder i verden og med til at fastholde arbejdspladser.

En dansk robot-succes
Esben H. Østergaard har stået i spidsen for udviklingen af robotterne hos Universal Robots, som blev grundlagt i 2005, og han var blevet personligt nomineret til prisen. Ideen til de små, fleksible robotter var han med til at udvikle gennem sin forskning på Syddansk Universitet.

- Vi havde brug for en robot, som handy-man’en i produktionen selv kunne programmere til at løse opgaver, fortalte Esben H. Østergaard for baggrunden for udviklingen af UR5- og UR10-robotterne hos Universal Robots, som kunderne har taget forbløffende godt imod.

- Fra 2009 begynde vi for alvor at sælge robotterne, og nogle år har vi oplevet en firedobling af vores omsætning. Sidste år fordoblede vi omsætningen, og vi solgte faktisk hver femte robot i Danmark, sagde Esben H. Østergaard.

Udover Esben H. Østergaard var også Hardi International og Grundfos nomineret til prisen.

Se mere om messen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078