23948sdkhjf

Amerikanske gældsproblemer udfordrer Resolux

Den fynske virksomhed er meget afhængig af det amerikanske marked, og vedtagelse af en midlertidig gældsplan gavner ikke virksomheden.
Resolux producerer lysarmatur, som bliver specialfremstillet til det amerikanske vindmøllemarked. Derfor er man i virksomheden meget opmærksom på gældsproblematikken i USA. Det kunne man se i DR TV-Avisen i går.

- En midlertidig løsning betyder usikkerhed på den lange bane, fordi vi er meget afhængige af den amerikanske regerings velvilje og den måde, som de ser vindenergi på, siger Ole Teglgaard, direktør hos Resolux, til DR TV-Avisen.

Permanent løsning
Danske virksomheder eksporterer for cirka 100 milliarder kroner til USA om året. Det er det 3. største danske eksportmarked. Problematisk for de danske virksomheder, hvis USA venter til februar med at finde en permanent løsning.

- Hvis der stadig er usikkerhed i USA omkring hvad renterne er, og hvad efterspørgslen er, så vil amerikanske og danske virksomheder være mere usikre på investeringer og mere usikre på at lave samhandelsaftaler med hinanden. Og det er selvfølgelig skadeligt for den danske og amerikanske økonomi, siger Kristoffer Klebak, international chef, Dansk Erhverv, til DR TV-Avisen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094