23948sdkhjf

HLH Electronics tror på produktion i Danmark

Fordelene ved at producere elektronik i Danmark er stadig så store, at det trumfer de økonomiske besparelser, der kan ligge i at outsource.
De danske elektronikvirksomheder outsourcer ikke ukritisk al produktionen til lavtlønslande, sådan som det var tendensen for få år siden.

Det vurderer Børge Witthøft, der er administrerende direktør i HLH Electronics, over for Electronic Supply.

- Jeg har indtryk af, at det går godt på markedet som helhed. Der har været meget fokus på hjemflagning, og det virker som om, det foregår i mange virksomheder. Man har erkendt, at nærheden mellem udvikling og produktion er vigtig, og så er man blevet mere ærlig omkring omkostningerne ved at outsource, siger Børge Witthøft, der har en fortid som direktør i Terma, og fortsætter:

- Jeg har set eksempler på opgaver, der har kostet et tredjedel af, hvad vi kan producere dem for. Men når man så ser på produkterne, er det også kun en tredjedel af dem, der reelt virker. Det kan kunderne ikke bruge til noget, og den erkendelse er der flere, som er ved at komme frem til.

Danske dyder bliver ikke umoderne
Da BB Electronics i marts offentliggjorde, at Horsens-virksomheden var nødt til at fyre hver tredje medarbejder i produktionen, blev det efterfulgt af en kommentar fra bestyrelsesformand Ole Steen Andersen, som mente, at den store andel af produktion i Danmark foregik på lånt tid.

Omvendt mente DI Iteks chefkonsulent, Christian Graversen, at elektronikvirksomhederne i højere grad skal benytte sig af en mixed sourcing-model, hvor produktionen både foregår i Danmark og i lande med lave produktionsomkostninger.

Hos HLH Electronics i Korsør deler Børge Witthøft opfattelsen af, at elektronikvirksomhederne herhjemme kan tilbyde noget helt særligt, når produktionen fastholdes på dansk jord.

- Vi fokuserer mere på prototypesiden, fordi det er, hvad kunderne efterspørger. Vi tror på mere produktion i Danmark, for fokus er i høj grad på høj kvalitet og overholdelse af aftaler. Det er gode, danske dyder, som aldrig bliver umoderne, siger han.

Markedet er ikke blevet markant mindre
Børge Witthøft tør ikke komme med bud på, hvordan den nærmeste fremtid på det danske elektronikmarked som helhed vil arte sig, men han forholder sig overvejende optimistisk – også på kollegaernes vegne.

- De virksomheder, der har levet på stregen, kan muligvis have gavn af at gå sammen. Så på den vis kan du godt sige, at konsolideringsprocessen formentlig ikke er ovre endnu. Men det skyldes også langt hen ad vejen strammere krav til finansiering fra bankerne, for det er bestemt ikke min opfattelse, at markedet er blevet markant mindre, end da det gik allerbedst.

HLH Electronics – der specialiserer sig som leverandør af komplekse kabelkonfektionerings- og elektroniske løsninger – beskæftiger i dag omkring 25 ansatte.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093