23948sdkhjf

Nyt hjælpemiddel i kampen mod cyberangreb

En ny kampagne skal hjælpe virksomheder med konkrete facts til at lave en risikovurdering og skabe overblik i forhold til hackertrusler.
Risikoen for at blive ramt af et cyberangreb er stigende.

Det konkluderer flere eksperter samstemmende, og som en reaktion herpå har IT-Branchen og Dansk Erhverv indledt et samarbejde, som skal hjælpe danske virksomheder før, under og efter et eventuelt cyberangreb.

- Konsekvenserne for en virksomhed kan blive fatale, hvis hackere får adgang til fortrolige oplysninger eller virksomhedens interne it-systemer. Vi ønsker at give danske virksomheder en seriøs hjælp til at få overblik over deres risiko for cyberangreb, og hvad de kan gøre, siger Morten Bangsgaard, adm. direktør i IT-Branchen.

Læs også: Hacking truer danske produktionsvirksomheder

Dansk Erhverv og IT-Branchen opfordrer derfor alle virksomheder til at få lavet en sikkerhedsgennemgang. Organisationerne opfordrer virksomhederne til at forholde sig til, om virksomhedens it-sikkerhed er af forretningskritisk betydning for opretholdelsen af produktion, salg og beskyttelse af kundebaser, forretningshemmeligheder og finansielle transaktioner m.m.

- Det handler om et realitets-tjek. Mange af vores medlemsvirksomheder kan have svært ved at gennemskue hvad de skal gøre, når de hører om cyberangreb i medierne. Og man kommer måske ikke så langt, hvis man starter en tilfældig netsøgning eller kigger i De Gule Sider. Vi har et medansvar for, at virksomhederne har styr på deres it-sikkerhed, siger Søren Friis Larsen, markedsdirektør i Dansk Erhverv.

Læs også: Ekspert: Svært selv at forebygge it-angreb

Trusselsbilledet mod Danmark og danske virksomheder er øget de seneste år, og cyberangreb er i år kommet på myndighedernes officielle liste over de største trusler mod Danmark. Risikoen for danske virksomheder øges yderligere af, at Danmark fortsat er engageret i internationale aktioner, som kan føre til angreb og aktivisme rettet vores samfund og danske virksomheder.

- Vi skal ikke råbe ulven kommer, men forholde os til de aktuelle trusselsvurderinger. Det gælder om at tage sikkerhedstruslerne seriøst, og gøre de nødvendige tiltag i virksomheden. Virksomheder bør have forskellige sikkerhedsniveauer og beredskaber alt efter, om de er en bank eller en tøjbutik. Men alle er nødt til at forholde sig til om it-sikkerhed kan have konsekvenser for deres forretning, siger Morten Bangsgaard, adm. direktør i IT-Branchen.

Læs mere om it og sikkerhed på Dansk Erhvervs temaside.

Artiklen er en del af temaet Cyberkriminalitet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079