23948sdkhjf

Ung energiforsker får pris for strategisk forskning

Energiforsker ved Aarhus Universitet, Dorthe Bomholdt Ravnsbæk, modtog mandag ved Det Strategiske Forskningsråds årsdag prisen Strategic Research Awards for sin forskning inden for hydrogen-opbevaring.
Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen havde mandag æren af at overrække Strategic Research Awards til to unge forskertalenter fra Aarhus Universitet. Det skete ved Det Strategiske Forskningsråds årsdag.

Energiforsker Dorthe Bomholdt Ravnsbæk var den ene af prismodtagerne. Hun fik prisen, fordi hun har bidraget til udvikling og fremstilling af en lang række helt nye materialer med potentiale inden for hydrogen-opbevaring. Dette potentiale gør materialerne meget interessante som energibærere i energisystemer baseret på vedvarende energikilder.

Den anden prismodtager blev Dang Quang Svend Le, som forsker i brugen af patienters stamceller til behandling af eksempelvis brusk- og knogleskader, slidgigt og kræftmetastaser i bevægelsesapparatet.

Priserne uddeles til strategisk forskning med et særligt stort innovationspotentiale og til forskning, som indgår i bredt internationalt forskningssamarbejde. Og med priserne følger 75.000 kroner.

- Priserne rammer i kernen af regeringens prioriteringer inden for forskning. For det første skal vi blive bedre til at anvende forskning til udvikling og innovation, og for det andet skal det internationale forskningssamarbejde højere op i gear. Dagens to unge prismodtagere har vist, at vi i Danmark har potentiale til at være med helt fremme i forskningens verdenselite, sagde Sofie Carsten Nielsen i forbindelse med prisoverrækkelsen.

Formand for Det Strategiske Forskningsråds bestyrelse Peter Olesen er begejstret for de to forskningsprojekter.

- Med priserne ønsker Det Strategiske Forskningsråd at sætte særligt fokus på behovet for at udvikle fremtidens forskningsledere. Vi har mange erfarne og fremragende forskningsledere i dag, men vi skal også skabe mulighed for at yngre forskningstalenter kan udvikle sig til fremtidens fremragende forskningsledere. Dagens prismodtagere er lysende eksempler på potentialet blandt de yngre forskere, siger Peter Olesen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079