23948sdkhjf

Tysk gigant allierer sig med danske Soundear

Danske Soundears støjmåler er fast inventar, når den tyske leverandør af medicin- og sikkerhedsteknologi Dräger sælger operations- og kuvøsestuer verden over.
Selvom tyske Dräger selv producerer medicin- og sikkerhedsteknologi har virksomheden alligevel valgt at alliere sig med den lille danske virksomhed Soundear for at få fingrene i lige netop deres elektroniske støjmåler, der i form af et øre viser når støjniveauet i rummet er for højt, skriver dagbladet Børsen.

At øret på tre et halvt år blevet fast inventar på Drägers operations- og kuvøsestuer verden over, skyldes ifølge Soundears adm. direktør Lars Boldt Rasmussen det gode design. Men vejen til operationsstuerne verden over har været lang og brolagt med krav.

At matche de tyske krav
For godt tre et halvt år siden mødte Lars Boldt Dräger for første gang. Det var Dräger selv, der tog kontakt med en 40 punkter lang dagsorden.

Det skulle hurtigt vise sig, at øret ikke er godkendt til medicinsk brug, hvilket Dräger kræver for at kunne anvende det i de pakkeløsninger, de sælger til hospitaler, og derfor når man da heller ikke gennem de fyrre punkter på dagsordenen. I stedet for får Lars Boldt en kravspecifikation med hjem – laver på 14 dage et udkast til Dräger og seks måneder senere er produktet klar til brug.

Både mødet med Dräger og tysk forretningskultur har betydet at Soundear idag arbejder langt mere struktureret.

- Der var var utrolig mange procedurer, som vi ikke havde i vores system, men som vi har måttet indføre pga. dem, og som jeg i dag er rigtig glad for, vi har. Det gælder kvalitetssikring, dokumentation og ting, som vi som lille virksomhed godt har vidst, at vi skulle have, men som vi indtil da aldrig rigtig havde fået formaliseret, fortæller han til avisen.

Støj på dagsordenen
I Danmark hænger Soundears øre rundt omkring i daginstitutioner og på skoler, et marked Soundear har kæmpet for at erobre i Tyskland, men Lars Boldt har måtte sande, at det ikke er her virksomheden skal hente sine penge. Man har simpelthen ikke fokus på støj på de områder på samme måde som i Danmark.

- Vi kan ikke gå ud og begynde at ændre folks holdninger og sige, at nu skal I til at fokusere på støj. Det har vi prøvet, og det skal man slet ikke gøre i Tyskland, fortæller han.

Til gengæld er der fokus på støjniveauet på de tyske hospitaler og i industrien, som har fået sit helt eget høreværnsdesign hos Soundear.

Soundear har i dag otte registrerede forhandlere i Tyskland.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094