23948sdkhjf

Haldor Topsøe kommer fornuftigt ud af 2013

En stigende omsætning fra katalysatorer opvejer omsætningsnedgangen for teknologi og bringer Haldor Topsøe sikkert ud af 2013 med en omsætningsvækst på to procent.
Virksomhedens omsætning lød således i 2013 på 5.348 mio. kr. imod 5.244 mio. kr. året før. Samtidig steg virksomhedens driftsresultat (EBIT) med 18 procent til 701 mio. kr. i forhold til 593 mio. kr. i 2012. Dette svarer til en EBIT-margin på 13,1 procent og blev opnået på trods af øgede omkostninger til forskning og udvikling samt væsentlige investeringer i en udvidelse af virksomhedens medarbejderstab og globale produktionskapacitet. Det oplyser Haldor Topsøe A/S i en selskabsmeddelelse.

Som nævnt voksede omsætningen fra katalysatorer betragteligt i 2013 sammenlignet med året før, men stigningen blev modvirket af en nedgang i omsætningen for teknologi, der ifølge virksomheden hænger sammen med visse forsinkelser i ordretilgangen. Derfor blev den samlede stigning på årsbasis noget lavere end forventet.

- 2013 var et år med fokus på at skabe fundamentet for vores fremtidige vækst. Det er tilfredsstillende at vi har fastholdt vores omsætning og EBIT på samme niveau som i 2012, som var et rekordår. Når det er sagt skal vi i de kommende år holde fokus på at skabe yderligere vækst for at nå vores langsigtede vækstmål for omsætningen, siger Chief Executive Officer, Bjerne S. Clausen, i forbindelse med årsrapporten.

Ser store vækstmuligheder frem mod 2025
- Vores katalysatorer og teknologier kan bidrage til at løse presserende globale problemer, når det gælder miljø, energi og fødevareforsyning. Især i verdens nye økonomier skaber voksende miljøregulering kombineret med udvidelsen og moderniseringen af kemikalie-, raffinaderi- og energibrancherne vækstmuligheder. Men også på modne markeder som Nordamerika ser vi muligheder på grund af det seneste boom inden for skifergas, fortæller Bjerne S. Clausen.

2013 var det andet år efter implementeringen af Topsøes ’30 i 25’-vækststrategi, som skitserer, hvordan virksomheden planlægger at nå en omsætning på 30 mia. kr. i 2025. Dette mål skal nås ved at udvide Topsøes eksisterende forretning til nye markeder og opbygge helt nye forretningsmuligheder og kompetencer.

- Realiseringen af denne strategi er den vigtigste opgave for os i de kommende år. I 2013 tog vi et vigtigt skridt ved at få en række operationelle rammer på plads i virksomheden, der skal understøtte strategien. Vi styrkede desuden vores finansielle beredskab og gennemførte store investeringer i forskning og udvikling, produktionskapacitet, forretningsudvikling og en væsentlig udvidelse af medarbejderstaben, siger Bjerne S. Clausen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078