23948sdkhjf

Widex varsler produktionsændringer i Danmark

De 230 montricer på høreapparatsproducenten Widex’ fabrik i Vassingerød går en usikker fremtid i møde. Virksomheden har varslet om en omlægning af produktionen.
På et medarbejdermøde denne uge blev der varslet produktionsændringer hos Widex, der allerede er ved at flytte sin fabrik i Helsinge til Estland. Nu er der således skabt uro om fabrikken i Vassingerøds fremtid, skriver 3F.

Læs også: Widex fyrer 85 ansatte i Danmark

Ingen konkret udmelding
Senior Vice President i Widex Lars Lundgaard fortæller til 3F, at man har en løbende prodces i gang omkring optimering, effektivisering og automatisering af produktionen af høreapparater og derfor kan ingen vide sig sikre.

Han vil dog hverken be- eller afkræfte om der kommer til at ske fyringer i Vassingerød.

Der er indtil nu blevet fyret 200 fra fabrikken i Helsinge, som man er i gang med at lukke ned og flytte til Estland. En proces, der skal være afsluttet i slutningen af 2015 eller 2016.

Læs også: Fremtiden i Danmark er usikker for Widex

Dobbelt kapacitet
Bortset fra massefyringen i oktober sidste år, så er de mange afskedigelser foretaget løbende i klumper af 10-25 medarbejdere, og det møder kritik fra 3F.

Arbejdssituationen for de tilbageblevne ansatte er utryg, da man ikke ved hvad fremtiden vil bringe. Lars Lundgaard mener dog ikke at en varsling er en mere human fremgangsmåde. Han oplyser, at man fortsætter den drypvise fyring i takt med at produktionen kommer op at køre i Estland og man lukker ned i Helsinge.

-Det er ikke så ligetil at få oprettet produktionskapacitet andre steder. Og vi er ikke interesserede i at have dobbelt kapacitet, siger Lars Lundgaard.

Der er pt 120 ansatte tilbage på fabrikken i Helsinge.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094