23948sdkhjf

Universal Robots går efter milliarden

Den danske robotproducent Universal Robots udvider nu produktionen kraftigt for at imødekomme heftig efterspørgsel fra hele verden.
Hos Universal Robots sprængte væksten rammerne i det hidtidige hovedkvarter i Odense. Antallet af nye medarbejdere og antallet af ordrer nødvendiggjorde en flytning. På seks år er knap 95 nye ansigter tiltrådt i Universal Robots, mens robotproduktionen er fordoblet år efter år. Nu beskæftiger firmaet 110 ansatte globalt, heraf 85 i Odense.

- Med udbygningen af produktionen forventer vi at skabe i omegnen af 200 arbejdspladser, foruden næsten lige så mange afledte ansættelser hos vores underleverandører og forhandlere, så alt i alt vil vores vækst skabe omkring 300 nye jobs, forudser Enrico Krog Iversen, CEO i Universal Robots.

Ingen planer om at flytte fra Danmark
Men i modsætning til andre producenter af teknologi, der ofte placerer produktionen i Asien eller Østeuropa, har Universal Robots valgt kun at flytte 1,8 kilometer sydpå og bibeholde hele produktionen i Danmark.

- Vi tror på, at det sikrer en høj kvalitet i slutprodukterne, at forskning, udvikling, design og produktion er samlet på én lokation her i Danmark. Samtidig vil vi også gerne som virksomhed give noget tilbage til det danske samfund, som via forskning, kapitalordninger og specialiseret arbejdskraft har bakket op om Universal Robots fra starten, siger Enrico Krog Iversen.

På Energivej 25 i Odense, hvor Sauer-Danfoss tidligere havde en afdeling, er der i den grad blevet plads til større armbevægelser for medarbejdere hos Universal Robots, hvor de nu kan boltre sig på 12.000 nyindrettede kvadratmeter. Det er en syvdobling af det hidtidige areal på Sivlandvænget 1 i Odense. Da virksomheden blev stiftet i 2005, boede de tre stiftere i ”firmakollektiv” med andre teknologiopfindere ved Syddansk Universitet

Hundredvis af nye job på vej
Fra det nye hovedsæde skal salget for alvor løftes. De nye rammer gør det praktisk muligt for Universal Robots at nå de mål, virksomheden har opstillet: 1 mia. kr. Det er beløbet, som Universal Robots nu sigter mod at hæve omsætningen til i 2017. Det svarer til næsten en tidobling af omsætningen i forhold til 2013.

- I år forventer vi at producere cirka 2.000 robotter, og i 2015 forventer vi at skulle levere 3.000-4.000 robotter til vores forhandlere. Når alt i produktionen er helt optimeret, bliver vi gearet til at kunne ”33-doble” produktionen, således at vi dagligt kan producere godt 150 robotter, fortæller Enrico Krog Iversen, CEO i Universal Robots.

Klargøringen og overtagelsen af det nye hovedkvarter for Universal Robots har kostet en stor encifret millioninvestering. Her er der også blevet plads til virksomhedens kursusafdeling, Universal Robots Advanced Training Center, som hidtil har ligget på en anden adresse end domicilet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109