23948sdkhjf

Danske virksomheder jagter gigantordre fra Dong

Dong Energy skal udskifte en million elmålere – en ordre til en værdi af 2 milliarder kroner. 15-20 konsortier vurderes at gå efter ordren.
Dong Energy vil over de næste år udskifte en million elmålere i danske hjem. Det får danske leverandører af elmålere til at knokle en vis legemesdel ud af bukserne for at blive inviteret inden for i varmen. Ordren har nemlig en værdi af 2 mia. kr., skriver Børsen.

Udskiftningen af elmålerne sker for at leve op til myndighedernes krav om at danske elkunder i 2020 skal kunne afregne elforbrug helt ned til timepriser.

Omfattende projekt
Hos Dong Energy lægger vice president Knud Pedersen ikke skjul på at det er en stor opgave – også for Dong. Man forventer at udskifte 1500 elmålere dagligt, når først projektet kører.

Det vurderes at mange leverandører kan komme på banen i forbindelse med projektet, der ikke blot rummer opsætning af nye målere, men også en total omdannelse af elsystemet hen imod at samle og behandle store datamængder om kundernes elforbrug. Seks til otte leverandører inviteres til at byde på projektet.

Dong ser dog gerne at projektet udstyres med en hovedleverandør, der så håndterer underleverandørerne.

Mange om buddet
Muligheden for at byde på projektet bliver kun en realitet for seks til otte leverandører. Men det har ikke fået spillerne på markedet til at trække sig fra de indledende manøvrer. Både hos Schneider Electric, Eltel Networks og Kamstrup har man lagt sig ekstra i selen for at hive det, der kan blive den største ordre nogensinde, hjem.

Salgs- og marketingsdirektør Michael Jørgensen hos Eltel Networks går målrettet efter opgaven, men erkender over for Børsen at det bliver en udfordring.

- Det er et helt vanvittigt stort projekt. Der er 15-20 konsortier af virksomheder, der går efter denne opgave, siger han.

Udskiftningen af elmålerne vil give arbejde til et sted mellem 100 og 150 teknikere, vurderes det.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094