23948sdkhjf

950 spørgsmål til kampflykandidater

Forsvarsministeriets Nyt Kampfly Program har nu udsendt informationsanmodning til de fire kampflykandidater for nye danske kampfly. Anmodningen omfatter et spørgeskema med cirka 950 spørgsmål.
Forsvarsministeriets Nyt Kampfly Program har udsendt en informationsanmodning (Request for Binding Information eller RBI) til de fire kandidater, der indgår i typevalgsprocessen for nye danske kampfly: Eurofighter, F/A-18F Super Hornet, F-35A Joint Strike Fighter og Gripen E. Det oplyser Forsvarsministeriet.

Ifølge et faktaark fra ministeriet består RBIen af et spørgeskema med godt 950 spørgsmål, der sammenlagt fylder knapt 1.000 A4-sider.

Kandidaterne forventes at fremsende deres svar på anmodningen i juli 2014. Der er tale om en omfattende og detaljeret informationsindsamling, der skal bidrage til at give Nyt Kampfly Program det bedst mulige datagrundlag til at kunne analysere og evaluere kampflykandidaterne på de forskellige evalueringsområder.

Kampflyvalg ventes medio 2015
- Jeg er tilfreds med, at vi med udsendelsen af informationsanmodningen har nået en vigtig milepæl i programmet. Vi holder os til tidsplanen, og vi er meget fokuserede på at levere et gennemarbejdet og fyldestgørende beslutningsgrundlag, der giver de bedst mulige forudsætninger for den kommende beslutning om kampflytypevalg, udtaler direktør for Nyt Kampfly Program, Lone Lindsby.

Evalueringerne samles i et beslutningsgrundlag, hvorpå partierne bag Forsvarsaftalen 2013-2017 ventes at træffe beslutning om kampflytypevalg medio 2015.

Typevalgsprocessen kvalitetssikres eksternt af Deloitte i samarbejde med RAND Europe. Dette skal bl.a. medvirke til at sikre, at processen gennemføres i overensstemmelse med principper om sporbarhed, gennemsigtighed, fuldstændighed og ligebehandling.

Processen omkring typevalg af nye kampfly sker forlængelse af den tidligere typevalgsproces, som blev igangsat i 2005, men midlertidigt sat i bero den i marts 2010. Da danske F-16 flys levetid blev vurderet længere end tidligere blev tidspunktet for udfasning blev derfor flyttet til perioden 2020-2024.

De fire kandidater, der indgår i typevalgsprocessen for nye danske kampfly er:
- Eurofighter
- Gripen E
- F-35A Joint Strike Fighter
- F/A-18F Super Hornet

Forsvarsministeriets Nyt Kampfly Program varetager processen med at gennemføre evalueringer, forberede beslutningsgrundlag om typevalg, varetage kontraktforhandlinger og forberede indfasning af flyet i dansk forsvar.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078