23948sdkhjf

Ny Horns Rev 3-kontrakt til Prysmian

Prysmian Group skal levere HV-kabelsystem til underjordisk forbindelse til Horns Rev3 Havvindmøllepark.
Kontrakten, som er tildelt af Energinet.dk, involverer levering af et 45 km højspændings HVAC 245 kV landkabel inklusiv Click-Fit komponenter samt installation og idriftsættelse af forbindelsen fra kysten til Energinets transformerstation i Endrup øst for Esbjerg.

Landkablerne til Horns Rev3 Havmøllepark forbindelse vil blive fremstillet på Pikkala fabrikken i Finland, en af koncernens centre for højteknologi og fremstilling af højspændingskabler. Projektets afslutning er planlagt ved udgangen af 2015 med endelige overtagelse i 2016.

- Vi er glade for at arbejde med Energinet.dk om dette projekt. Skandinavien repræsenterer et strategisk marked for Prysmian, med en række projekter enten lige afviklet eller igangværende. Koncernen er dybt involveret i udviklingen af offshore vindmølleparker til udnyttelse af energi fra vedvarende energikilder, siger Mario Tomasi, adm. direktør for Prysmian Denmark.

Prysmians-koncernen udfører i øjeblikket også den danske del af den underjordiske HVDC kabelforbindelse til Skagerrak 4 mellem Norge og Danmark. Dette projekt tager sigte på at forbedre effektiviteten og konkurrenceevnen på det nordiske elmarked, og vil bidrage til udviklingen af et mere miljøvenligt elmarked i Europa, ved at støtte eksport af vedvarende energi produceret i Norge samt forøgelse af vindenergi i Danmark.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078