23948sdkhjf

Delta-samarbejde giver Linak forspring i Norge

Dokumentation på alle komponenter er medvirkende årsag til, at Linak øger sine markedsandele på det norske marked.
Aktuatorproducenten har siden 2006 arbejdet sammen med Delta om en EMC-strategi, der gør det muligt for Linak at levere en komplet dokumentationspakke på systemniveau. Det har betydet fremgang i Norge efter NAV’s seneste udbudsrunde for hjælpemidler, skriver Delta Agenda.

Den såkaldte EMC-strategi bygger på en matrix udarbejdet af Delta for produkternes test- og dokumentationskrav i forhold til anvendelsesmulighederne. Ud fra strategien har Linak kunnet gennemføre fleksible og målrettede tests, der ved nøje udvælgelse af testobjektet og dets testbetingelser, dækker flere varianter og flere anvendelsesmuligheder. Samtidig har Linak oparbejdet en dokumentationspakke for komponenterne med akkrediterede tests udført af Delta.

- Det stiller os stærkt, at vi har en dokumentationspakke til vores kunder, da det er med til at sikre, at deres produkt lever op til lovkravene. Det, at testene allerede er udført, giver en markant økonomisk og tidsmæssig besparelse for vores kunder, udtaler John Kling, chef for Certification and Regulatory Affairs.

Det er hans oplevelse, at Linak på det punkt er langt foran konkurrenterne.

Positive tilbagemeldinger fra Norge
LIinak’s fremsynethed har givet pote, seneste eksempel er på det norske marked.

Norske NAV, som svarer til den danske Hjælpemiddelstyrelse, meldte i 2013 ved deres udbudsrunde for hjælpemidler, at de accepterer dokumentation på komponentniveau, mod at der fremvises akkrediterede rapporter. Det, at Linak kan levere en tredjeparts test- og dokumentationspakke på systemniveau til deres kunder, har haft betydning for, at kundernes medicinske udstyr godkendes til det norske marked.

- Vi har allerede fået mange positive tilbagemeldinger fra vores kunder om, at de har vundet udbud hos NAV, så de nu er sikret salg til det norske marked, fortæller John Kling, der således kan konstatere, at Linaks EMC-tilgang har øget selskabets markedsandel på det norske marked.

Linak vil fortsætte sit samarbejde med Delta, så virksomheden også fremadrettet lever op til EMC-kravene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078