23948sdkhjf

Fynsk robotsamarbejde er en succes

Robot-samarbejdet ROBI mellem Teknologisk Institut og Udvikling Fyn har været en meget stor succes. Det viser en afrapportering af projektet.
Det skriver Teknologisk Institut på sin hjemmeside.

Samarbejdet har i en række fynske virksomheder været med til at sætte gang i konkrete automatiseringstiltag, produktionsoptimering og implementering af ny robotteknologi og derigennem været med til at skabe nye forretningsmuligheder, fremgår det af hjemmesiden.

- Vores målsætning er at få idéerne op af skuffen hos de virksomheder, som kan se mulighederne i robotteknologi og automation og ikke mindst at plante nogle kommercielle frø, siger Kim Andersen i nyheden på instituttets hjemmeside. Han er innovationskonsulent på Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi.

- Med Fyn som kraftcenter kunne vi være førende på verdensplan på en række udvalgte områder inden for robot- og velfærdsteknologi, og mange virksomheder vil gerne i gang med at automatisere, men ofte bliver det ved tanken, fordi de simpelthen ikke ved, hvordan de skal komme i gang. Det har vi hjulpet dem med sammen med Udvikling Fyn, lyder det videre fra Kim Andersen.

Innovationskonsulenten fremhæver samtidig, at produktiviteten i den danske industri er steget med 38 procent siden 2009, hvilket ifølge Kim Andersen er tæt på en fordobling i forhold til de EU-lande, vi normalt sammenligner os med. Og han mener, at årsagen blandt andet er, at salget af industrirobotter i samme periode er steget med 30 procent.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094