23948sdkhjf

Fuldautomatisk robot giver nordjyske arbejdspladser

Investeringen i en fuldautomatisk japansk montagerobot har genereret nye nordjyske arbejdspladser. Hos M-Tec Production i Pandrup har man mere at lave end nogen sinde. Også hos virksomhedens datterselskab Trackunit er der vækst at spore.
For tre-fire år siden besluttede M-Tec Production at hive produktionen af elektriske kredsløb (SMD-teknologi) hjem fra Fjernøsten og investere i en helt ny produktionslinje. I dag har man netop investeret 10 mio. kr. i en fuldautomatisk japansk montage-robot – og netop automatiseringen betyder flere arbejdspladser i det nordjyske, skriver NORDJYSKE.

Virksomhedens datterselskab Trackunit A/S melder også om vokseværk og store visioner.

Robot & nye medarbejdere
Den nye montagerobot rummer lodde- og montagearme, der med ekstrem hastighed sætter komponenter på printplader – en million i døgnet for at være nøjagtig. Og det er netop denne robot, der har medført at M-Tec Prodductions medarbejderstab vokser måned for måned. Maskinen er nemlig afhængig af en robotoperatør, der skal sørge for at den ikke løber tør for komponenter.

- Alle kan sætte komponenter på, men ikke så effektivt som maskinen. Det betyder dog ikke, at vi skal afskedige, tværtimod har vi fået mere at lave, fortæller adm. direktør Jesper Fjeldsø.

Han har i de sidste mange måneder ansat en medarbejder om måneden. Idag har man 61 ansatte.

God europæisk position
Det er ikke kun inden for spidskompetencen SMD-teknologi at M-Tec Production har succes. Et andet forretningsben, datterselskabet Trackunit A/S står idag for halvdelen af omsætningen i M-Tec Production.

Her sælger man udstyr til flådestyring, der skal hjælpe transportvirksomheder med at få overblik over køretøjernes position og driftsstatus. Alene på 10 år har man solgt 80.000 enheder og i år ventes et salg på 26.000 enheder.

Og med kontorer i de skandinaviske lande, Tyskland, Luxemborg og kontorer på vej i England, USA og Frankrig, så er kursen sat for marketings-koordinator i Trackunit, Kristian S. Kjærgaard. Trackunit og M-Tec Production skal være Europas største og bedste på flådestyring af maskiner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078