23948sdkhjf

Moderselskab sikrer den fortsatte drift i Prevas

Udviklingshusets danske selskab skal præstere et overskud i indeværende regnskabsår efter et skuffende underskud i 2013-regnskabet.
Resultatet er ikke tilfredsstillende, men til gengæld går udviklingen i den rigtige retning.

Sådan opsummerer adm. direktør Henrik Møller regnskabsåret 2013 for Prevas A/S, som netop er udkommet sort på hvidt i form af en årsrapport. Her fremgår det, at udviklingshuset realiserede et negativt resultat på 2,2 mio. kr. af en samlet bruttofortjeneste på 32 mio. kr.

Resultatet betyder, at det danske selskab har været nødt til at hente tilsagn om støtte hos det svenske moderselskab Prevas AB i forhold til at stille med likviditet til den fortsatte drift.

- Men det er nu ikke så dramatisk og betyder bare, at man trygt kan indgå i samarbejder med Prevas A/S, konstaterer direktør Henrik Møller over for Electronic Supply.

ISO-certificering og nyansættelser
Af årsrapporten fremgår det desuden, at de sidste to års underskud forventes vendt til et plus på bundlinjen i indeværende regnskabsår. Og det er ikke bare ønsketænkning, understreger Prevas-direktøren.

- Det er bestemt realistisk. Fremskriver man de sidste års trend, ser det fint ud, og vi tror på overskud primært af to årsager: dels har markedet vendt sig en anelse, så det begynder at se bedre ud, og dels har vi reduceret vores omkostninger gennem de sidste år, så vi nu driver en mere sund forretning, siger Henrik Møller.

Han fremhæver endvidere den ISO9001-certificering, som de danske afdelinger i Aarhus og København nu har opnået og som har været med til at skærpe og styrke de interne rutiner.

Endelig har aktiviteten i den første halvdel af 2014 ikke bare givet tro på tingene hos Prevas. Det har også skabt behov for nyansættelser, hvorfor udviklingshuset lige nu blandt andet søger efter folk med ekspertise inden for embedded software.

Prevas A/S havde senest sorte tal på bundlinjen i regnskabsåret 2011, hvor man tjente godt 2 mio. kr. efter skat.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063