23948sdkhjf

Proinvent skræddersyr robotter til ny Topsøe-fabrik

Den nordsjællandske virksomhed skal levere syv robotter til installation på Haldor Topsøes nye fabrik i Kina.
I 2015 åbner Haldor Topsøe en helt ny fabrik i Kina. Mens andre vestlige virksomheder benytter sig af den billige, kinesiske arbejdskraft, har katalysator-producenten imidlertid besluttet at skabe en højt automatiseret fabrik, og denne del står Proinvent for. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

De syv robotter, der skal installeres på fabrikken, er for øjeblikket ved at blive programmeret hos Proinvent i Hørsholm. Herefter vil de i løbet af sommeren blive flyttet til Faaborg, hvor de skal prøvekøres, og i november sendes de til Kina til den endelige installation. Installatørerne fra Proinvent tager til Kina i begyndelsen af det nye år for at klare installation, testkørsel og undervisning af medarbejdere på fabrikken.

- For os er det helt specielt at arbejde med Haldor Topsøe, for navnlig i forbindelse med finanskrisen har der været meget kritik af, at store produktionsvirksomheder tænker kortsigtet og glemmer fremtiden. Der er Haldor Topsøe en privatejet virksomhed, som prioriterer helt anderledes. De tænker langsigtet, og selvom det er Kina - så skal det være fuldautomatisk. Det, at et dansk selskab etablerer sig på den måde, er fantastisk, siger administrerende direktør hos Proinvent, Leif Dalum, til Frederiksborg Amts Avis.

Ifølge Proinvents hjemmeside er der tale om en ordre til et tocifret millionbeløb, som løses i samarbejde med Videometer. Proinvent har tidligere leveret tilsvarende udstyr til Haldor Topsøes katalysatorfabrik i Frederikssund.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078