23948sdkhjf

Ny test i kampfly-konkurrence

Super Hornet – en af de fire deltagere i den danske kampfly-konkurrence - er netop blevet testet af forsvarsministeriet.
Super Hornet – en af de fire deltagere i den danske kampfly-konkurrence

Det danske forsvarsministerium har for nyligt afsluttet en teknisk evaluering af Boeing F/A-18F Super Hornet kampflyet, som en del af den igangværende danske kampfly-konkurrence, Projekt Nyt Kampfly.

- Den nyligt gennemførte simulator-evaluering og prøveflyvningerne er værdifulde elementer i vores overordnede evaluering. Det giver os mulighed for at validere Super Hornets ydeevne og dermed eliminere risikoelementer i evalueringen af flyets egenskaber, siger Thomas Pedersen, som er ansvarlig for den militære evaluering i Nyt Kampfly-programmet.

Test på land og i luften
Under den to-uger lange evaluering gennemførte danske piloter og piloter fra Boeing ni flyvninger på Naval Station Oceana i Virginia. Formålet med flyvningerne var at demonstrere Super Hornets avancerede egenskaber, herunder digitale netværksmuligheder, AESA (Active Eletronically Scanned Array) radaren ifht. luft-, jord- og sømål, synthetic aperture array og forward-looking infrared billedindsamling- og overførsel, efterretningsindsamling, overvågning, rekognoscering samt andre typer missioner.

Forud for flyvningerne gennemførte et team af danske piloter og ingeniører en fem dage lang simulator-baseret evaluering hos Boeing i St. Louis, for at forberede flyvningerne og få et indtryk af de forskellige typer missioner, som flyet kan udføre.

Super Hornet produceres af Boeing i samarbejde med en række partnere og deres globale netværk af underleverandører. Den udgave af Super Hornet, som er blevet evalueret, er baseret på US Navys Block II udgave af F/A-18E/F samt F/A-18F.

Det forventes at Danmark træffer en beslutning i kampfly-konkurrencen i midten af 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093