23948sdkhjf

Kemikaliebrand hos Printca i Aalborg

Politipatrulje opdagede brand hos Printca på Svendborgvej i Aalborg.
Brandfolk fra Beredskabscenter Aalborg måtte natten til mandag trække i gummidragter for at bekæmpe en kemikaliebrand på virksomheden Printca på Svendborgvej i Aalborg Øst.

- En politipatrulje kom omkring klokken 00.30 forbi virksomheden, og konstaterede, at der kom mørk røg op af skorstenen.

En vægter blev tilkaldt, og han kunne hurtigt både se og mærke, at bygningen var fuld af røg, fortæller vagtchef Poul Badsberg fra Nordjyllands Politi.

Saltsyredampe
Virksomheden fremstiller printplader, og i processen skal pladerne gennem et syrebad. Det er i forbindelse med det syrebad, at branden er opstået. Muligvis som følge af kortslutning i de elektriske installationer.

- Branden har udviklet saltsyredampe, som vil kunne lugte allerede, da vi kom ind på virksomheden. Det stak i øjnene og sved i næsen, fortæller indsatsleder Peter Reinau fra Beredskabscenter Aalborg.

Det fik beredskabet til at kontakte kemikalievagten ved beredskabsstyrelsen for at finde ud af, hvordan kemikaliebranden skulle håndteres. Det endte med, at man måtte sende kemikalierøgdykkere ind på virksomheden. De var pakket ind i gule gummidragter fra top til tå.

Alt skal renses
Branden var forholdsvis lille, men efterfølgende bliver der et stort arbejde med at rense alt igennem.

- Syren har lagt sig på alt maskinel, så det bliver en dyr omgang at få renset, siger indsatsleder Peter Reinau.

Ingen mennesker kom noget til ved kemikaliebranden, men de politifolk og vægteren, som var gået ubeskyttede ind på Printca, blev tilset af en læge.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078