23948sdkhjf

Ny teknologi binder video og forretning sammen

Milestone Systems er i et samarbejde med blandt andet Højteknologifonden i gang med at udvikle teknologier, som gør video til et forretningsværktøj ved at finde bestemte data op til 1.000 hurtigere.
Danske Milestone Systems har via et samarbejde med Højteknologifonden gjort videomonitorering til mere end bare billeder på en skærm.

Den nye software-teknologi bliver udviklet i forbindelse med et stort forskningsprojekt, som Milestone Systems står i spidsen for sammen med DTU, Aalborg Universitet, Securitas og Nabto, mens Højteknologifonden har bidraget med 15 millioner til projektet. Projektet drejer sig om at fortolke indholdet af videoen, sådan at indholdet bliver beskrevet automatisk.

Video bliver et forretningsværktøj
Med den nye løsning søges der i metadata, hvor softwaren søger i de indlagte data om optagelserne, fx GPS-position, retning, antal biler, antal personer, bevægelse, temperatur med videre, frem for i selve videooptagelserne. Softwaren gør det dermed muligt at søge målrettet efter specifikke objekter i det optagede videomateriale. Det kan fx være en efterlyst blå bil, der holdt i en afstand af 200 meter fra Rådhuspladsen i et bestemt tidsrum.

Normalt tager sådan en søgning lang tid, da der skal søges i al videomaterialet fra området. Den nye løsning giver op til 1.000 gange hurtigere søgning efter begivenheder i videoen. Et andet eksempel kunne være en opstilling med et videokamera i en butik, hvor kundernes gang i butikken automatisk dokumenteres. Derved kan det måles, om køerne bliver for lange ved kassen eller der kan indhentes statistik over de mest besøgte områder i en butik.

- Vi er meget stolte over, at projektet allerede nu bærer frugt. Vi er endnu kun i fase et og forventer at kunne præsentere markedet for flere nye løsninger til søgning i metadata. I de næste faser vil vi blandt andet forske i, hvordan softwaren selv kan lære forskellen mellem normal og unormal aktivitet på videobilleder. Derved kan man være sikkerhedsmæssig proaktiv eller bruge video som et forretningsværktøj, siger Hans Jørgen Skovgaard, direktør for produktudvikling, Milestone Systems.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14