23948sdkhjf

Saab opgiver at sælge Gripen til Danmark

Svenskerne mener, at de danske politikere allerede på forhånd har udset sig det amerikanske Joint Strike Fighter som fremtidens kampfly.
Mandag kl. 12 udløb fristen for at indlevere tilbud til forsvarsministeriet på fremtidens danske kampfly. På forhånd var det forventet, at fire flyproducenter ville være med i opløbet, men i sidste øjeblik har svenske Saab valgt at trække sig. Det skriver Politiken.

Baggrunden er, at Saab og det svenske forsvarsministeriums eksportkontor mener, at Lockheed Martin’s Joint Strike Fighter reelt er udpeget som vinder af konkurrencen – blandt andet fordi amerikanerne, modsat de tre andre konkurrenter, ikke har været forpligtet til at garantere modkøbsordrer til danske virksomheder.

- Når man skal gå ind i slutfasen af en så stor og vigtig aftale som denne, skal man vurdere, om der er en god chance for at vinde, ellers skal man ikke bruge de mange penge og kræfter, som det kræver at fortsætte deltagelsen. Og processen frem til nu får os til at tro, at vi ikke har en chance, siger en kilde tæt på den svenske beslutningsproces til Politiken.

Udover Lockheed Martin er Boeing’s Super Hornet og Eurofighter’s Typhoon med i opløbet.

Originalartikel: http://politiken.dk/indland/ECE2347426/s...
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078