23948sdkhjf

DI ITEK spår mangel på it-eksperter om føje år

Dansk erhvervsliv kommer til at mangle 4-5000 it-eksperter i 2020, spår DI ITEK, der er bekymret over faldet i årets optag på universitetsuddannelserne i it.
En ny tendens vækker bekymring hos DI ITEK, DIs brancheforening for it, tele, elektronik og kommunikation.

Antallet af optagne på universiteternes it-uddannelser er faldet med 7 procent eller mere konkret med 182 kandidater fra 2643 optagne i 2013 til 2461 optagne i 2014.

De kortere uddannelser trækker
Det faldende optag på universiteternes it-uddannelser opvejes dog af et øget optag på de korte og mellemlange it-uddannelser på erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelserne.

- Det er positivt, at de er et stigende optag på de korte og mellemlange it-uddannelser. Det faldende optag til universitetsuddannelserne på it-området er meget bekymrende, siger Adam Lebech, branchedirektør for DI ITEK.

I de seenre år har tendensen ellers været, at der er kommet flere ind på universiteternes it-uddannelser - en tendens der i 2014 er knækket med faldet på 182 kanidater.

Mangler specialister
Adam Lebech påpeger, at der er stor mangel på it-eksperter. 40 pct. af DI ITEKs medlemmer har svært ved at finde specialister i it og elektronik, viser en undersøgelse foretaget blandt medlemmerne.

- Vores undersøgelse viser, at der mangler op til 4-5.000 højtuddannede it-eksperter over de næste fem år. Hvor skal de komme fra, når optaget falder, spørger DI ITEKs direktør Adam Lebech.

Adam Lebech peger på, at der er behov for uddannelse af langt flere kandidater på universiteterne med bl.a. stærk forståelse for matematik, algoritmer, datastrukturer, programmeringssprog og arkitektur, ligesom der er bud efter eksperter med erfaring som projektledere og med forretningsforståelse.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097