23948sdkhjf

23 industrivirksomheder gik konkurs i juli

Antallet af konkurser i industrien stiger for tredje måned i træk. Men selvom det giver skår i glæden, er udviklingen i 2014 fortsat opløftende.
På trods af at flere virksomheder måtte dreje nøglen om i juli end måneden før, er antallet af konkurser i 2014 væsentligt lavere end sidste år.

Med de 23 industrikonkurser, som Danmarks Statistik registrerede i juli, kommer det samlede antal konkurser i 2014 op på 127.

I samme periode sidste år var 189 virksomheder i industrien gået konkurs. Antallet af konkurser var ligeledes 23 i juli sidste år, mens 35 virksomheder gik konkurs i juli 2012.

Overordnet optimisme
Det samlende antal konkurser i dansk erhvervsliv steg også fra juni til juli. Således gik 301 virksomheder konkurs i juli mod 261 konkurser måneden før. Men også overordnet set er det værd at beholde de optimistiske briller på, mener Dansk Erhverv.

- Det giver i sagens natur skår i glæden, at antallet af konkurser tog et skridt op i juli, men det kunne også kun forventes efter et så voldsomt fald, som vi så i juni, og i det lys er dagens tal faktisk ikke så dårlige endda. Konkurspilen peger fortsat nedad, og det er et solidt tegn på, at de mildere vinde over dansk økonomi kan mærkes ude i virksomhederne, siger økonom hos Dansk Erhverv, Mira Lie Nielsen.

Mira Lie Nielsen peger også på, at selvom antallet konkurser i erhvervslivet er det laveste i 7 år, så er der stadig et langt stykke vej ned til før-krise-niveau.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109