23948sdkhjf

Hexatronic overtager Proximion

Den svenske teknikkoncern Hexatronic, der er specialister i fiberkommunikation, har indgået aftale om at overtage landsfællen Proximion AB, der blandt andet producerer optiske moduler og delsystemer baseret på ’Fiber Bragg Grating-teknologi’.
Formålet med overtagelsen er at styrke Hexatronics produktsortiment med en højteknologisk linje i fiberkommunikation. Det oplyser Hexatronic i en pressemeddelelse.

Proximion vil forsat fungere som et selvstændigt selskab, men nu indenfor Hexatronic-koncernen. Samtidig vil de to virksomheder fremover udnytte den markedssynergi, der er imellem dem.

Proximion udspringer af et forskningsprojekt fra sluthalvfemserne og har siden årtusindeskiftet udviklet en række innovative produkter, som installeres i fibernet verden over. I 2013 omsatte virksomheden for 44 mio. svenske kroner med et resultat på 15 mio. svenske kroner. Proximion regner med en omsætning på 30-35 mio. svenske kroner i 2014. Proximion har omkring 20 medarbejdere ansat i den svenske by Kista, hvor virksomheden holder til.

Hexatronic skal træffe den endelige afgørelse omkring opkøbet af Proximion på en ekstraordinær generalforsamling i den nærmeste fremtid. Men allerede nu har omkring 70 procent af aktionærerne erklæret sig positivt stemt overfor opkøbet.

- Proximion er et velpositioneret selskab, som skal forsætte sin valgte vej med stærk tilvækst kombineret med god lønsomhed. Vi ser Proximion som en vigtig tilføjelse, der komplimenterer og styrker koncernens produktportefølje. Proximion har verdensledende produkter baseret på proprietær teknologi med et højt teknologisk niveau. Dertil har Proximion en ledelse, som har haft succes med at etablere selskabet på det globale marked for fiberkommunikation. Det skal være en fornøjelse at arbejde med CEO Martin Atkins og hans team i Proximion, lyder det fra Henry Lyons, CEO i Hexatronic.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094