23948sdkhjf

Odense vil tiltrække de skarpeste it- og robothjerner

Det er en udfordring at rekruttere kvalificeret arbejdskraft. Det har fire odenseanske it- og robotvirksomheder erfaret, og derfor har de - i samarbejde med Odense Kommune – taget initiativ til en anderledes rekrutteringsform.
Opgørelser fra Region Syddanmark viser, at regionen kommer til at mangle 5.500 medarbejdere med lange uddannelser i 2029. Det er den virkelighed, som odenseanske virksomheder som blandt andet Universal Robots, Team Online, Hedal:Kruse:Brohus og ordbogen.com må forholde sig til.

Derfor har de - i partnerskab med Erhvervsakademiet Lillebælt, Odense Kommune og EU-projektet Best Brains - taget initiativ til Tech Talent Case Camp. Med campen åbner man for en ny type ansættelsesforløb, hvor det traditionelle jobinterview erstattes af en uge med faglige udfordringer, samarbejde og sociale aktiviteter. Samtidig er det en anledning til at vise, hvad Odense kan som by.

- Vores virksomhed vækster rigtig meget i øjeblikket, og alle markedsanalyser viser et stort potentiale i årene frem. Men der er mange andre, der gerne vil ind på samme marked som os, og derfor skal vi hele tiden være foran vores konkurrenter. Det kræver først og fremmest kvalificerede medarbejdere, der kan være med til at sætte overliggeren endnu højere, men de kan være rigtig svære at finde, siger Esben H. Østergaard, chief technology officer i Universal Robots.

19 kvalificerede ansøgere fra 10 forskellige lande er udvalgt til at deltage i Tech Talent Case Camp, som starter med besøg hos de fire virksomheder og EAL. Herefter skal der udvikles, når deltagerne skal arbejde med konkrete cases, som virksomhederne har formuleret. De skal blandt andet designe en ”phygital” (fysisk/digital) indkøbsoplevelse, en intelligent industrirobot og et spil til indlæring af fremmedsprog. På campens sidste dag afholdes ansættelsesinterviews med hver enkelt deltager.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141