23948sdkhjf

Saab ansætter 200 i Malmø

Godt 200 personer – overvejende ingeniører – venter Saab at ansætte i Malmø. Det skyldes sommerens opkøb af Kockums og etableringen af Saab Kockums med speciale i ubådsteknik.
- Vi har ikke købt Kockums for at nedskalere, men for at ekspandere og udvikle virksomheden, siger præsident og CEO hos Saab Håkan Buskhe til Sydsvenskan om opkøbet af Kockums tildligere på sommeren.

Det var i foråret, at Saab og Thyssen Krupp AG tegnede en ikke bindende hensigtserklæring om salg af Thyssen Krupp Marine Systems, herunder skibsværftet Kockums med base i Malmø, til Saab. I juni gik opkøbet endeligt igennem. Købesummen var på 340 mio. sek.

Parallelt med dette plantede det svenske forsvars materielværk FMV en ubådbestilling hos Saab på 0,5 mia. sek. samt en hensigtserklæring om et fremtidigt samarbejde på ubåds-området for 11,2 mia. sek.

Ud fra overtagelsen af Kockum og den nye forsvarsaftale udspringer Saab Kockums med speciale i ubådsteknik, der begynder ansættelser i efteråret.

- Jeg vurderer at de ordrer vi har inkasseret genererer et par hundrede jobs i Malmø. Vi vil ikke være næstbedst i klassen. Vi skal udvikle virksomheden og være verdensledende, siger Håkan Buskhe.

Saab Kockums bliver en enhed under forretningsområdet Security and Defence Solutions.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156