23948sdkhjf

Nyt iværksættermiljø ser dagens lys

NSI – Navitas Science and Innovation - er et i dansk sammenhæng unikt samarbejde, der skal skabe og fremme tekniske uddannelser, forskning, innovation og erhvervsudvikling både regionalt og internationalt.
Bag NSI står de tre parter på Navitas – Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Aarhus Maskinmesterskole og Incuba, mens Region Midtjylland har bevilliget 15 millioner kroner projektet.

Visionen for NSI er at være et internationalt kraftcenter for uddannelse, forskning, innovation og iværksætteri.

‐ Vi glæder os rigtig meget over, at Region Midtjylland vil være med til at støtte NSI og dermed skabe optimale rammer for blandt andet et helt særligt teknologisk iværksættermiljø, der vil gavne og udbygge samarbejdet med det regionale erhvervsliv, siger rektor for Maskinmesterskolen, Anders Hanberg Sørensen, som er styregruppeformand for NSI.

Fokus for NSI er blandt andet at fremme de studerendes kontakt med erhvervslivet, støtte de ældre studerendes motivation og mulighed for at udvikle egen virksomhed og at øge samarbejdet mellem forskere, undervisere og virksomheder på og uden for Navitas, hvor NSI hører hjemme.

Unikke muligheder
‐ NSI består af en række fysiske miljøer på Navitas, hvor de studerende, undervisere og forskere, mentorer, specialister og forretningsfolk sammen kan arbejde og udveksle viden. Dette giver nogle unikke muligheder for de virksomheder, der vælger at etablere sig hos Incuba, fortæller Incubas adm. direktør Niels Christian Sidenius.

Ifølge Udviklingschef Lars Denning fra Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet er der ingen tvivl om, at synergien mellem de mange forskellige samarbejdspartnere på Navitas vil give et helt særligt miljø og skabe en regional platform for forskning, innovation, iværksætteri og erhvervsudvikling med internationale perspektiver, som ikke tidligere er set i Danmark.

‐ Vi har med NSI en unik mulighed for at bygge bro mellem teknologi og forretning ved at udbygge vores samarbejde med de faglige miljøer på Aarhus Universitet og skabe tværdisciplinær innovation på Navitas, siger Lars Denning.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078