23948sdkhjf

17-årig bag temperaturmåler med millionpotentiale

Temperaturmåler til kølediske lå uden for Agidon A/S's forretningsområde – ikke desto mindre har man skabt et produkt med millionpotentiale takket være 17 årige Kenneth Fuglsang, der skabte den første prototype. I dag sælges temperaturmåleren i fem lande.
Tilbage i 2007 fik sælger Ivan Hansen i it-virksomheden Agidon A/S den ide at man burde skabe en temperaturmåler til kølediske, der via en sms kunne fortælle, når temperaturen i køledisken lå under det påkrævede fra Levnedsmiddelstyrelsen. Den idé greb 17-årige Kenneth Fuglsang, der med ejer og direktør Jørgen Jensens velsignelse gik i gang med at fremstille en prototype, selvom den slags produkter lå uden for virksomhedens forretningsområde, skriver NORDJYSKE.

Under Kennth Fulgsangs arbejde med temperaturmåleren blev han mødt med skepsis fra en lang række af de færdiguddannede it-folk. Men efterhånden som arbejdet skred frem kunne Jørgen Jensen pludselig se et væsentligt forretningspotentiale, og der gik ikke lang tid før udviklingen blev skilt ud i virksomhedens ThermIT, hvor både Ivan Jensen og Kenneth Fuglsang fik ejerskab.

Produktion i Hjørring
I dag er ThermIT i fuld gang med at sælge det nye produkt, som er resultatet af mange timers udviklingsarbejde og mange millioner udviklingskroner. ThermIT har fem fuldtidsansatte og produktion i Hjørring. Og det er der en væsentlig årsag til.

- Når vi har samlet en enhed, begynder den at trække på batteriet, og det duer jo ikke, hvis det sker i f.eks. Kina. Enhederne skal først samles, når de er solgt og skal i brug. Desuden har vi bedre styr på kvaliteten, når vi selv gør det. Endelig kan vi bedre styre vores lager, når det hele foregår i Hjørring, siger Jørgen Jensen,

ThermIT sælger temperaturmåleren i Danmark, Norge, Sverige og Finland og er netop på vej ind på det tyske marked.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126