23948sdkhjf

GPV tredobler indtjeningen

Opkøb, investeringer og opførelsen af en helt ny fabrik er ingredienser i den opskrift på succes, som har givet GPV pæn vækst på bundlinjen.
Regnskabsåret 2013/14 blev et yderst fornuftigt et af slagsen for GPV International A/S, som oplevede en stigning i omsætningen på et par procent til 731 mio. kr. samt en tredobling af bundlinjen til 13 mio. kr.

- Vi er meget godt tilfredse. En af de vigtigste ting for mig har været at udvise stabilitet, så det er selvfølgelig fint at se, at stabiliteten fortsætter på et højere niveau, siger adm. direktør i GPV, Bo Lybæk, til Electronic Supply.

Kan fordoble output i Thailand
Blandt de største overskrifter i det forgange år hører opkøbet af Connectts aktiviteter i Aars, som er blevet fuldt integreret på GPV’s egen fabrik i byen. Samtidig betød lukningen af en produktionsenhed i Norge, at en stor del af aktiviteterne blev flyttet til GPV’s fabrik i Tarm, som har oplevet en oprustning på både medarbejder- og udstyrssiden med flere nye automatiske og semiautomatiske anlæg.

- Vi har både investeret en del i maskiner og udstyr i Tarm, hvor vi også har ansat en 30-40 ny medarbejdere. Flytningen har dog betydet et samlet fald i mekanikaktiviteterne, som dog er blevet erstattet af et endnu højere aktivitetsniveau i vores elektronikforretning, fortæller Bo Lybæk.

Uden for landets grænser er arbejdet med at opføre en ny fabrik i Thailand et par kilometer fra den nuværende GPV-enhed fortsat i fuld gang. Mekanikdelen er allerede i gang på den nye fabrik, mens Bo Lybæk forventer, at elektronikdelen kan flytte ind, når den nye fabrik står klar til årsskiftet.

- Hidtil har vi boet til leje i en industripark, men vi kunne ikke leje mere plads af udlejer, da vi havde brug for det. Vi undersøgte derfor muligheden for at leje noget nyt, men kom frem til den konklusion, at det var mere fordelagtigt at bygge noget nyt, hvis vi gerne ville beholde de dygtige medarbejdere samt tilknytningen til området, siger Bo Lybæk om bevæggrundene for den nye fabrik, som får en fysisk kapacitet, der giver mulighed for et dobbelt så stort output som det nuværende, hvis det skulle vise sig at være nødvendigt.

Nominering motiverer
GPV har omkring 750 ansatte i Thailand samt cirka 250 i Danmark, og selv om virksomheden dermed beskæftiger omkring 1.000 mand på verdensplan, er Bo Lybæk fuld af ydmyghed i forhold til, at GPV er nomineret som en af fire virksomheder til at modtage Den Gyldne Loddekolbe for at være Danmarks bedste EMS-virksomhed.

- Jeg synes da, det er meget positivt at blive nomineret, og jeg blev personligt stolt, da jeg hørte det. Selv har vi helt glemt, at GPV har været i krise, så det er kun dejligt, at andre også er begyndt at tænke positivt om os. Det må jo betyde, at den rejse, vi har været på, har været fornuftig. Og det animerer os kun til at fortsætte med at yde vore yderste, siger Bo Lybæk, som også i den officielle årsrapport forventer fortsæt vækst på top- og bundlinje i indeværende regnskabsår.

”Den Gyldne Loddekolbe 2014” overrækkes den 3. september på elektronikmessen E-14 i Odense Congress Center. Foruden GPV er ETK, HP-Elektronikmontage og J-EMS nomineret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.453