23948sdkhjf

DI ITEK: Finanslov med for lidt teknologi

Finanslovsforslaget for 2015 er offentliggjort og der skal ledes godt og grundigt efter initiativer på teknologiområdet, mener DI ITEK.
DI ITEK er skuffet over regeringens finanslovs udspil - der kunne godt have været et større teknologisk fokus, lyder det.

- Det er ærgerligt, at regeringen ikke har satset mere på teknologi i finanslovsforslaget. Der lægges op til at lade en af verdens største offentlige sektorer vokse sig større. Vi havde håbet, at regeringen i stedet ville satse mere på at anvende digitalisering og teknologi til at gøre den offentlige sektor mere effektiv, uden at det koster mere, siger Adam Lebech, branchedirektør i DI ITEK, og tilføjer:

- Vi havde bl.a. gerne set, at man havde dedikeret flere midler til forskning i cybersikkerhed og anden teknologi og havde lanceret konkrete målsætninger for telemedicin.

Adam Lebech håber dog, at de kommende forhandlinger kan trække finansloven i en mere teknologivenlig retning.

- Ikke for teknologiens skyld, men fordi vi ved, at hele samfundet bliver rigere, hvis vi bliver bedre til at anvende teknologi til at øge produktiviteten, slutter han.

TeknologiInitiativerne i finanslovsforslaget
  • Med udgangspunkt i Aftaler om Vækstplan 2014 afsættes der 244 mio. kr. blandt andet til igangsættelsen af to nye samfundspartnerskaber om hhv. big data og avancerede materialer.
  • Der udmøntes 2 mio. kr. fra forskningsreserven til forskning i cybersikkerhed.
  • Aftaler om Vækstplan 2014 blev det aftalt, at der etableres en lånepulje til kommunerne på samlet 100 mio. kr. i 2015 og 2016 til udbredelse af bredbånd og mobildækning i danske yderområder.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125