23948sdkhjf

Warning Systems jammer bilradioen

Danske Warning Systems står bag et system, der jammer bilradioen, så bilisten kan høre at der et udrykningsfartøj på vej.
Med offentlig støtte er det lykkedes Warning Systems ApS at fremstille et system, der jammer bestemte radiofrekvenser, så bilister i en afstand af 300-400 meter kan blive informeret om, at der er et udrykningsfartøj på vej, skriver Ingeniøren.

Forudsætningen er, at radioen understøtter RDS (Radio Data System) – samme system som anvendes til at oplyse om trafikmeldinger.

- Vi har opfundet en metode, så vi kan lokke autoradioer over og høre meddelelserne fra ambulancerne uden at forstyrre almindelig radiomodtagning, fortæller adm. direktør i Warning Systems Ole Mørk Lauridsen.

Systemet hedder Safe Track og har en rækkevidde på 300-400 meter og udsender to signaler – det ene signal bærer selve advarslen både i lyd og tekst til bilradioen, mens det andet jammer en lille del af FM-kanalen.

I øjeblikket afprøves Safe Track, der stadig er på prototypestadiet på DRs kanaler og i dag demonstreres Safe Track hos Falck i Kolding.

Foreløbigt har Warning Systems i samarbejde med Falck Region Syd, Idéklinikken Region Nord og Københavns Brandvæsen med støtte fra OPI projektmidler (Offentlig Privat Innovation formidlet af Region Syd) fremstillet fem prototyper.

I løbet af det næste halve år lægges der op til et større feltforsøg, der involverer 25 aktive udrykningsfartøjer, fortæller Ole Mørk Lauridsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078