23948sdkhjf

Japanere tester velfærdsrobotter i Odense

Odense Kommune og japanske Fuji Machine har indgået en samarbejdsaftale omkring test af den japanske virksomheds nyudviklede ’Support Robot.’
Det skriver Odense Kommune i en nyhed på sin hjemmeside.

Det japanske hightech-firma har igennem længere tid været på udkig efter det helt rigtige sted at teste robotten, og efter dialog med Invest in Denmark (Tokyo) og Odense Velfærds Konsortium faldt valget på Odense.

Der er tale om en treårig samarbejdsaftale mellem Odense Velfærds Konsortium - der består af Odense Kommune, Syddansk Sundhedsinnovation, Udvikling Fyn, Accelerace Management og Illuminaut - og Fuji Machine. En aftale som bringer det japanske firma til Odense.

Som en del af aftalen skal Odenses sundhedsvæsen danne ramme om en indledende brugertest af robotten ’Support Robot’, der er et hjælpemiddel til ældre og handicappede, der har brug for støtte til at rejse sig og stå og gå.

- Odense er det helt rigtige sted at teste vores ’Support Robot’. Vi har selvfølgelig undersøgt testmiljøet i Odense, og vi er overbeviste om, at det lever op til alle vores behov. Her er der høj ekspertise inden for robot- og velfærdsteknologi, og vi ser frem til samarbejdet og til den faglige sparring omkring den videre udvikling af robotten, siger Nobuyuki Soga, formand og administrerende direktør i Fuji Machine, i nyheden på kommunens hjemmeside.

Som en del af aftalen har Fuji Machine ifølge Odense Kommune desuden tilkendegivet, at de i løbet af de næste to år ønsker at etablere en lokalafdeling i Odense Kommune.

- Aftalen med Fuji Machine er vigtig for Odense Kommune, fordi det er en unik mulighed for at markedsføre Odenses styrkepositioner inden for robot- og velfærdsteknologi ude i verden. På sigt er målet at tiltrække endnu flere internationale virksomheder og dermed skabe nye arbejdspladser i Odense og på resten af Fyn, siger borgmester Anker Boye på kommunens hjemmeside.

Originalartikel: http://www.odense.dk/presse/nyheder/nyhe...

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078