23948sdkhjf

EU går amerikansk chipproducent efter i sømmene

Fire år efter, EU Kommissionen modtog en anmeldelse om, at amerikanske Qualcomm havde forbrudt sig imod de europæiske konkurrenceregler, ser det nu ud til, at EU Kommissionen indleder en undersøgelse af Qualcomm.
Det skriver Reuters.

Anmeldelsen, der omhandler konkurrencebegrænsende adfærd, blev i 2010 indgivet af den britiske producent af chips til mobiltelefoner, Icera, som i 2011 blev overtaget af Nvidia. De nærmere detaljer omkring anmeldelsen er aldrig kommet frem, og siden er der ikke sket meget i sagen.

Men nu har europæiske beslutningstagere så valgt at fremskynde sagen, efter at Europas næsthøjeste domstol i juni udstedte en rekordhøj bøde på 1,1 mia. euro til den amerikanske chipproducent Intel for at misbruge sin dominerende position. Det oplyser en unavngiven kilde til Reuters. Ifølge kilden er forventningen at EU Kommissionen genåbner sagen, når sommeren er slut.

En europæisk undersøgelse vil ifølge Reuters komme meget ubelejligt for Qualcomm, der lige nu forsøger at afslutte en kinesisk undersøgelse omkring monopol.

Originalartikel: http://www.reuters.com/article/2014/08/2...
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078