23948sdkhjf

Museskridt på vejen mod 5G

Der er taget mange skridt i forbindelse med udviklingen af et kommende 5G-mobilnetværk. Men der er meget, der stadig skal læres, siger fremtrædende forsker.
Professor og direktør for New York University Wireless Ted Rappaport er medvirkende til, at man har taget en del skridt i retningen af at udvikle et kommende 5G-Mobilnetværk, skriver Ingeniøren.

Men ifølge professoren er der stadig lang vej igen.

- I løbet af 6-18 måneder vil vi se det første forslag til en global standard for 5G. Men der er meget, vi skal lære om udbredelsen af millimeterbølger og om modtagelsen i de mobile apparater, siger Ted Rappaport.

Ted Rappaport har gjort nogle af de første opdagelser om millimeterbølgerne via et forsøg i New Yorks gader. Resultaterne udgav han i den videnskabelige artikel ‘Millimeter Wave Mobile Communications for 5G Cellular: It Will Work!’

I forbindelse med forsøget fandt Ted Rappaport ud af at der er brug for at signalet kommer fra i gennemsnit to til tre unikt pegende vinkler, for at en 5G-telefon kan virke tilfredsstillende. Han har endvidere opdaget, at der sker et væsentligt energitab, når millimeterbølgerne rammer bladene på træerne.

Originalartikel: http://ing.dk/artikel/5g-er-paa-vej-og-det-bobler-med-ideer-til-det-mobile-superbredbaand-170431
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.471