23948sdkhjf

Ny analyse: Stort potentiale for flere robotter i industrien

Der er et stort potentiale for at installere robotter i dansk industri. Det gælder særligt blandt små og mellemstore virksomheder.
Antallet af industrirobotter i danske virksomheder er nu oppe på 6.551, hvilket er mere end 20 gange flere end for 20 år siden. Det er med andre ord gået op for en stor del af virksomhederne, at automatisering er med til at øge produktiviteten og derved gøre dem mere konkurrencedygtige.

En ny rundspørge blandt Dansk Metals tillidsrepræsentanter i industrien viser, at en større del af de virksomheder, som har installeret robotter, således har oplevet en produktivitetsfremgang de seneste 12 måneder sammenlignet med virksomheder uden robotter.

Dansk Metal har i forbindelse med rundspørgen afdækket de barrierer, der står i vejen for forøget automatisering især hos de små og mellemstore virksomheder. Der er tale om pris, usikkerhed om afkastet og brugervenlighed.

Men i takt med at industrirobotter er blevet billigere, og funktionaliteten tilsvarende mere fleksibel og brugervenlig, så er det blevet tydeligere for ledelsen, hvad virksomheden vil få ud af en investering i robotteknologi.

Den tendens har således fået flere til at se mulighederne i robotteknologi, og det kan forhåbentligt anspore endnu flere mindre virksomheder til at få øjnene op for fordelene ved at investere i robotter, lyder det fra Dansk Metal.

Dansk Metal har i forbindelse med undersøgelsen gennemført en elektronisk rundspørge blandt 1.255 industriansatte tillidsrepræsentanter i foreningen i juni 2014. Rundspørgen havde en svar procent på 51,2.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109