23948sdkhjf

EU-millioner var eneste mulighed

Selv om ansøgningsproceduren var både bureaukratisk og besværlig, lykkedes det den fynske virksomhed Dupont Lightstone at komme gennem nåleøjet og få millioner i EU-støtte.
I 2010 overtog Bo Jakobsens investeringsfirma Dupont Lightstone. Den lille virksomhed var bygget på ideen om at udvikle betonoverfladet, som kunne vise lys og levende billeder ved at støbe små LED-lysledere ned i betonen. I Bo Jakobsens verden var ideen genial, og han var villig til at satse alt på at få den udbredt. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Et stort problem var dog finansieringen af projektet. I 2010 var det umuligt at hente penge hos bankerne, så i stedet besluttede Bo Jakobsen sig at gå EU-vejen. Det europæiske bureaukrati virkede dog så uoverskueligt, at han hyrede et konsulentfirma til at skrive ansøgningen, og efter et enkelt afslag gav det bonus. Over tre ansøgningsrunder har den fynske virksomhed nu fået 20 mio. kr. til projektet, og endnu en ansøgning er lige nu på vej.

Det har dog ikke kun været et rent positivt møde med EU-finansieringen for Bo Jakobsen.

- Det er fanme besværligt. Men som sagt, pengene er altså også store, siger han til Fyens Stiftstidende.

- Der sidder fem evaluatorer, som ser på hvert deres punkt i en ansøgning. Og så får man at vide, når der er noget galt, og så skal man rette det, og det skal gå hurtigt, ellers regner de ansøgning for ugyldig, fortsætter han.

Originalartikel: http://www.fyens.dk/Erhvervsavisen-Fyn/M...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078