23948sdkhjf

Alt udsolgt i Østerild

De sidste to pladser på det nationale testcenter for store vindmøller i Østerild i er nu blevet udlejet.
Alle syv pladser på testcenteret er dermed solgt blot to år, efter centeret blev indviet i oktober 2012. Vestas har sikret sig en tredje plads, mens franske EDF Energies Nouvelles i samarbejde med Alstom får deres første plads.

- Det er en rigtig glædelig nyhed, at testcenteret i Østerild nu melder udsolgt. De fysiske rammer i Østerild er helt unikke, og det er nu atter med til at fastholde og tiltrække store internationale aktører til Danmark og den danske vindindustri, siger Jan Hylleberg, administrerende direktør i Vindmølleindustrien.

Bred interesse
Udlejningen er sket gennem udbud, hvor der kom flere bud på de ledige prøvepladser, end der var til rådighed.

Udvælgelsen af lejere til prøvepladserne er sket delvis på baggrund af den tilbudte lejepris og delvis ved vægtning af de perspektiver, der ligger i det forskningsprogram, ansøger har formuleret i forbindelse med afgivelse af tilbud, lyder det i en meddelelse fra DTU.

- At testcenteret nu er fyldt, og at der er yderligere interesse, viser, at Østerild er af meget stor værdi for virksomhederne i vindindustrien, og at testcenteret som ventet kan tiltrække udenlandske investeringer. Det vil skabe yderligere job og vækst i branchen herhjemme, siger Jan Hylleberg.

Franskmænd nye i Danmark
Hverken Alstom eller EDF Energies Nouvelles har i dag aktiviteter i Danmark. Prøveplads nummer et har en makshøjde på 210 meter og skal huse Alstoms 6 MW havvindmølle.

- Jeg vil byde både EDF Energies Nouvelles og Alstom velkommen, og jeg ser frem til samarbejdet med begge virksomheder i Danmark. Samtidig glæder det mig, at Vestas udvider testaktiviteterne i Danmark, siger Jan Hylleberg.

Det nationale testcenter for store vindmøller i Østerild i Thisted Kommune blev indviet i 2012. Testcenteret er drevet af DTU Vindenergi og består af syv pladser. Her kan møller på op til 250 meter testes, inden de sættes i produktion.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188